ALEXANDRA COSMA – Cea mai bună performanță a voleiului ieșean în ultimii ani! Voleiul…

ALEXANDRA COSMA – Cea mai bună performanță a voleiului ieșean în ultimii ani! Voleiul…
aqualine.ro/

ALEXANDRA COSMA – Cea mai bună performanță a voleiului ieșean în ultimii ani!

Voleiul de plajă, deși sport olimpic, încă nu e dezvoltat la noi în țară. Există totuși niște turnee și chiar campionate naționale la diferite nivele, iar voleibaliști români participă ocazional și la competiții europene sau mondiale, în general pe cont propriu.

Ieșeanca de 17 ani, Alexandra Cosma, a venit de la Campionatul Național (seniori), tocmai încheiat la Sibiu, cu locul 5, care este cea mai bună performanță a voleiului ieșean (la general vorbind) de vreo 6-7 ani.

Alexandra Cosma, exclusiv pentru Volei Iași:

ottobroker.ro
biciclop.eu

„Ideea de a participa la campionatul național de senioare a venit din partea unui antrenor de la București [Răzvan Ifrim] și mi s-a părut foarte tentant, așa că am acceptat să merg împreună cu coechipiera mea, Alexandra Manghiuc [Sighetul Marmației], la Sibiu Sands 2016.
Nu am avut parte de prea multe antrenamente. Cele pe care le-am avut, au fost la Sighet și prin turnee de pregătire în Ungaria.
Turneul la care am participat a fost excepțional, o organizare extraordinar de bine pusă la punct, oamenii și ei la rîndul lor foarte așezați, calculați. Terenul a fost foarte bine aranjat, am numai cuvinte de laudă pentru acest campionat național.
Cel mai marcant a fost faptul că terenul era amplasat în centrul Pieței Mici a Sibiului, loc din care meciurile puteau fi vizionate din tribune, de la terase sau chiar din turnul din Piața Mare. Astfel au atras mai mulți spectatori, care au dat de gustul acestui sport.
Sînt mulțumită de ceea ce am realizat, nu am plecat de acasă cu prea multe așteptări, însă în orice există loc și de mai bine și, după vorbele unei mari judocane [Andreea Chițu], .”

Alexandra a fost singura participantă din Moldova la campinatul de seniori (dacă le considerăm pe gemenele din Botoșani ca „emigrante” spre Agroland) și a ajuns la Sibiu exclusiv prin efortul finaciar al familiei.

Alexandra are 1m70 și joacă și volei de sală la CSȘ Unirea (junioare), ca extremă sau centru.

Comentezi?