Perle Șelăreasa * Lucică Mondialu devine global * China permite un străin pe echipă în teren * 30 ani de închisoare pentru președinte * Elfița Căruțașu în fruntea campionatului turcesc * Halvița Ungureanu a făcut puncte în 9 etape cât altele într-un meci

 

N-am stat prea mult pe monitorizat prostiile debitate ieri de bâlbâita Șelăreasa, chinuitoarea aia de limbă română care vorbește fără să gândească mult, dar două sunt savuroase:

  • Fileul gazdelor este foarte atent pedepsind această minge. 😂
  • Mingea a căzut copilărește n teren. 😂

Arbitrul internațional mult-îndrăgit (de Ghiulangiu), Lucică Mondialu, devine tot mai rotund de la săptămână la săptămână. Din mondial vrea să devină global, adică rotund ca un glob. De ceva vreme nu-și mai poate ține mâinile drept pe lângă corp, ci merge cu ele în unghi, ca aripile unui bombardier american. Măi Lucică și măi Meșco, de ce mulți arbitri de volei români sunt așa de grași? Ce mâncați voi de vă umflați așa? Nu vă e rușine să ieșiți așa în public și să anulați ideea de sănătate prin sport?


Federația de volei chineză a dat peste cap planurile multor cluburi instituind cu puțin timp înainte de începerea campionatului regula cu maxim un jucător străin în teren. Anterior erau permiși 2 străini și așa-și făcuseră achizițiile unele cluburi. Acum vor fi nevoite să-și folosească vedetele străine în teren alternativ. Nu s-a semnalat niciun Limbos local, care să distrugp campionatul cu imbecilele lui reclamații.


Fostul președinte al federației de volei braziliene și al Comitetului Olimpic brazilian,  Carlos Arthur Nuzman, a fost condamnat la 30 ani și 11 luni de închisoare pentru corupție, grupare infracțională, spălare de bani și evaziune. Între altele, Nuzman a mânărit alegerea orașului Rio ca gazdă a JO 2016. Să ne amintim că brazilienii ne-au dat-o și pe pacostea de Moș Ary Graca Șontorogu, președintele FIVB și el cu multe bube-n cap. Poate le vine rândul și Ghiulangiului și lui Limbosu de la Blaj.


Elfița Căruțașu (alintată așa din cauza urechilor!) (opusă Galatasaray) s-a cocoțat în vârful campionatului turcesc. Statistica după 11 etape o arată pe voleibalista de 18 ani ca find cea mai bună marcatoare din campionat, cu 250p marcate și o medie de 6,1 p/set, deasupra idolului ei, Bošković, și cea mai asoasă, cu 30 ași și o medie de 0,73 ași/set. Revenim cu rugămintea la Universitalu Cojocaru Ocolește ca, dacă o mai convoacă la națională, să-i plătească și niște bani serioși, pentru că asta se pare că o stimulează să joace excepțional. Dacă la Campionatul European a jucat pe gratis, cum era să facă 6 p/set? Că o dădea numai prin bălării.

Între timp, prietena ei la fel de fudulă, Halvița Ungureanu, marea căpitancă a naționalei, freacă banca la Busto Arsizio și, după 9 etape, statistica o pune pe un jenant loc 42 între extremele din campionatul italian. În 9 meciuri (28 seturi), vajnica căpitancă a noastră a făcut numai… 21p! 😂 Doar în meciul de ieri (CSM Târgoviște – Știința Bacău 3 – 0), extrema Matei (CSMT) a făcut 22p!  Ungureanu are o slabă eficiență a atacului (33%) și o slabă recepție. S-o mai puneți căpitancă și data viitoare!


Antrenorul Științei Bacău, Florin Grapă, se luptă în prezent cu o boală serioasă. Îi dorim să se facă bine repede.

Comentezi?