ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2015-6 (f) (ep 1) Volei Alba Blaj Una dintre…

ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2015-6 (f) (ep 1)

Volei Alba Blaj
Una dintre puținele echipe de A1 care chiar s-au întărit (celelalte fiind CSM Lugoj și Penicilina). În echipa micului oraș și a micului primar au năpădit străinele. Cam 8 din cam 14. Și toate bulucindu-se să fie titulare. Un sit italian prezicea că în primele 6 doar Nemțanu va rezista dintre românce. În aceste condiții, Alba Blaj este candidat puternic pentru locul 1. Totuși, jucînd meciurile importante din Liga Campionilor (de acasă) la Sibiu și fiind așa de străineză, echipa riscă să se separe de suporterii blăjeni. Există un risc și mai mare: Alba Blaj e predicția mea pentru echipa cel mai probabil să se desființeze după această stagiune… Nu numai răcirea de suporteri, ci și faptul că orașul este totuși mic și nu poate pompa în echipă la nesfîrșit milionul de euro anual. Unde mai pui că vin și alegerile, iar votanții localnici, mult mai mulți decît amatorii de volei, se vor întreba cît se putea asfalta cu banii deja băgați într-o echipă pură de mercenari. După cunoștința mea, nu este nici o blăjeancă în echipă. Anul trecut au fost vreo 2 rezerve, dar n-au prea pupat teren. Îmi pare rău și pentru prietena noastră, Berdilă, care nici ea nu va vedea teren decît la antrenamente.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 1-2. Coeficient de stagiune anterioară (CSA): 1,5.

CSM Tîrgoviște
A plutit anul trecut pe la locurile 4-5 și doar pe fondul oboselii acumulate de Știința Bacău (din cauza unui campionat proiectat la modul imbecil, cu 5 luni competiție și 7 luni pauză!) a ajuns pe locul 2. S-a văzut că nu a putut face față Albei Blaj la jocurile suplimentare. Acum le-a pierdut pe Arslanbekova și pe Klisura, jucătoarele de bază, și au rămas cu lehămetitele Calotă și Trică, cele nemaichemate la națională, din această cauză. Nou-venita Ivanof a făcut și ea 30 de ani. Singura piesă de forță va fi Sobo, despre care eu nu pricep de ce a ales să meargă la o echipă fără perspectivă. Altceva decît un salariu uimitor nu văd.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 4-6. CSA: 5.

CSM București
Se bazează în primul rînd pe Faleș și pe Bacșiș, dar mi se pare ca medie mai slăbuță decît anul trecut, cînd se visa cu titlul în brațe. Fondurile se pare că au mai scăzut anul ăsta și există niște organe care cam anchetează niște chestii legate de finanțare. Oprescu e și el încătușat (CSM fiind chipurile al primăriei capitalei). Nu mai are șanse reale de loc 1.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 3-5. CSA: 4.

Știința Bacău
S-a întărit într-o oarecare măsură aspirînd jucătoare valoroase de prin toată țara. Acum echipa arată aproape exclusiv românească, cu excepția Tatianei Gheorghiță, care are cetățenie română, dar joacă în campionat cu statut de străină. O echipă foarte puternică (relativ la campionatul nostru) cu un antrenor excelent, cu experiență și creativ. Mari șanse la titlu. De fapt, lupta se va da între 2 echipe.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 1-2. CSA: 1,5.

Dinamo București
Va fi echipa cu cea mai mare cădere. Fostul sponsor e și el pe la beci, jucătoarele cu experiență (dar și în vîrstă) au abandonat voleiul, ce mai era de valoare s-a risipit pe la alte echipe… Administratorul Marian Ștefan a fost exclus disciplinar de pe terenurile de volei și aduce o atmosferă rea în jurul echipei. Echipa completată cu junioare va avea un an foarte greu.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 8-11. CSA: 9,5.

CSU Medicina CSȘ Tîrgu Mureș
Au pierdut-o pe Nayara Felix, dar au adus și ei destule străine, rămîne de văzut cît sînt de valoroase. Deocamdată am văzut că au fost învinse de U Cluj într-un turneu de pregătire, iar în Cupa Balcanică n-au făcut nici o brînză.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 5-9. CSA: 7.

VC Unic Piatra Neamț
Și ea doar cu ceva noroc a prins locul 7 în stagiunea trecută. Acum e una dintre echipele devastate. Se pare că nu are nici un centru ( = atacantă centrală) serios. Și au cam rămas și fără antrenor.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 9-12. CSA: 10.5.

CSM Lugoj
Echipă întărită. Promite să se comporte mai bine decît anul trecut. Coordonatoarea Trombițaș se poate dovedi o achiziție foarte folositoare.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 5-7. CSA: 6.

Termenii inventați aiurea-n tramvai s-ar explica așa:
„Predicție relativă la stagiunea trecută” = gama de locuri plauzibile pentru echipa respectivă, dacă ar fi jucat în campionatul trecut cu lotul actual.
„Coeficient de stagiune anterioară (CSA)” = Media aritmetică a acestor locuri sau a limitelor gamei. Vedem data viitoare la ce ne folosește asta 😉

(va urma)

Comentezi?