# **CALIFICĂRILE EUROPENE PENTRU JO 2020 (F) | BOZ** TRIMITE TURCIA ÎN FINALĂ! *…

# **CALIFICĂRILE EUROPENE PENTRU JO 2020 (F) | BOZ** TRIMITE TURCIA ÎN FINALĂ! *…
aqualine.ro/

# **CALIFICĂRILE EUROPENE PENTRU JO 2020 (F) | BOZ** TRIMITE TURCIA ÎN FINALĂ! * VA MERGE THAILANDA PENTRU PRIMA DATĂ LA OLIMPICE?

**(F) Polonia – Turcia 2 – 3 (25-19, 18-25, 25-23, 31-33, 11-15)
**Spectatori: 5096

Încă o semifinală isterică, emoționantă și care ne-a ținut cu sufletul la gură. Primele 2 seturi mai puțin, fiind câștigate la diferență mare de scor. Setul 3 a fost câștigat de POL la limită și polonezele mai aveau de trecut un hop. Setul 4 a fost dominat de Turcia care a luptat din greu pentru a ajunge într-al 5lea. Polonezele au jucat lucid, nu s-au pierdut cu firea și au egalat la 19-19 și la 23-23. După care au ratat 5 mingi de meci! Iar turcoaicele 3 mingi de set. În cele din urmă, șansa a fost de partea turcoaicelor într-un set lung cum rar se vede la meciurile de fete.
În setul 5 s-a mers cap la cap până la 9-9, fiecare echipă realizând doar câte un *breakpoint*. De acolo polonezele au cedat în fața unei **Meryem Boz**, care n-a iertat nimic.

*Cea mai bună jucătoare și marcatoare:* **Meryem Boz** ( #13 opusă TUR), 36 pct, 47%.

klap.ro

Meciul înregistrat poate fi revăzut aici: https://youtu.be/TsBqDyf5G6A

roadelepamantului.ro

TUR avansează în finala turneului de calificare, unde va juca obosită, după 5 seturi dramatice și terminate târziu, contra GER, care a câștigat mai ușor și se va fi odihnit mai mult. Finala de la ora 1830.

Tot mâine, de la 1300, are loc un alt meci dramatic, finala prezisă a Calificărilor Asiatice pentru JO, dintre Thailanda și Coreea S. THA joacă acasă și mai are avantajul că a jucat într-o grupă preliminară de 3 echipe, în timp ce Coreea S a jucat într-o grupă de 4.

***FOTO***: Tânăra opusă poloneză, **Magdalena Stysiak **(19a), are un ritual de serviciu neobișnuit. Nu numai că le arată adversarelor îndemânarea ei, ci și… degetul! 😀

Comentezi?