# ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2019–2020 (A1F) (partea 1) Iată a 5a încercare…

# ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2019–2020 (A1F) (partea 1)

Iată a 5a încercare anuală de a face o analiză predictivă asupra clasamentului final al campionatului ce stă să înceapă. Rezultatele anterioare au fost destul de aproape de predicții, diferența maximă dintre rezultat și predicție fiind rar de 2 locuri. Anul trecut a contat și abandonul al două echipe (Penicilina și Agroland) după publicarea predicțiilor.

Se anunță un an cu un campionat și mai slab decît anul anterior. Trei dintre echipele mai răsărite, în medie, și-au cam păstrat valoarea, dar una dintre ele a dispărut (CSM București). Măcar va fi un campionat mai animat, echipele nou promovate aducînd în scenă mai multe voleibaliste române, care ar trebui să se străduiască să arate ce pot pentru a-și cîștiga un loc în națională.
Tractoriștii lui **Ghiță Ghiulangiul** au adus atît de jos voleiul românesc în cei 15 ani de domnie a neamului prost, încît voleiul nici nu mai prezintă interes pentru canalele de sport.

**Blabla Blaj
**Echipa făcută împotriva firii pe bani românești, dar plătind mercenare și astfel contribuind la dezvoltarea voleiului din alte țări, are o reputație care se *prostește* de la an la an. Voleibalistele străine răspîndesc vorba despre orășelul din cîmp unde nu ai nicio distracție în cele 8 luni, unde te antrenezi într-o sală de liceu și unde ai un zbir de antrenor, care nu vede la teveu cum se poartă alți antrenori de vază din lume. Oare el o fi știind ce-i ăla serviciu plutitor? 🙂 Mai fuse și încercarea de înșelare la plată a unor jucătoare, ceea ce i-a pus pe ardeleni pe lista neagră a FIVB. Cum-necum, **Limbosu** și **Darko Arena** au reușit iar să recruteze jucătoare de oarece valoare, unele chiar de nivel de națională (SRB, NED). Urmează să vedem care româncă va fi lovită anul ăsta de ***blestemul lui Avrămuț Iancu***. 😉
Că, dintre străine, **Anastasiya Bezsonova** deja a pățit-o grav…
Bă, Blajule, dar director general v-ați mai găsit pentru clubul vostru de 3 lulele?
*Predicție relativă la stagiunea trecută:* **locurile 1-2**.
*Coeficient de stagiune anterioară (CSA):* **1,5**.

**CSM Tîrgoviște
**Dacă anul trecut echipa plănuită a început cu ghinion (indisponibilitate de jucătoare), anul acesta structura pare mai solidă, deși adminstratorii echipei sînt și ei preocupați mai mult să-i satisfacă pe agenții străini decît să amelioreze voleiul românesc.
*Predicție relativă la stagiunea trecută:* **locul 3**.
*CSA:* **3**.

**Știința Bacău
**Clubul a trecut prin momente foarte grele anul trecut, din punct de vedere financiar. Anul acesta se pare că răsuflă mai relaxat și a recrutat iar o echipă relativ solidă, care, evident, nu are cum rata podiumul. Decît dacă **Dom Profesor Universitar** își mai atrage iar ghinionul.
*Predicție relativă la stagiunea trecută:* **locul 3**.
*CSA:* **3**.

**CSM Lugoj
**Echipa a fost anul trecut a Banatului Sîrbesc. Banii, și așa puțini, i-a băgat **Brudiu **în străine, dar și într-un antrenor începător și imatur, care n-a avut idei strălucite. Circumstanțele au făcut ca CSML să ajungă în Cupa Confruntării, dar, deși acum româncele au loc mai mult, e greu de crezut că antrenorul le va ghida unde trebuie. Pare o participare în campionat aproape formală.
*Predicție relativă la stagiunea trecută:* **locul 6**.
*CSA:* **6**.

*Predicția relativă la stagiunea trecută* înseamnă locul pe care l-ar fi ocupat echipa X în campionatul trecut, dar în actuala ei alcătuire.

(va urma)

Comentezi?