BRAVO, FETELOR! CE2018F Sub-17 :: România – Belgia 3– 1 (23-25, 25-22, 25-19, 25-19)…

BRAVO, FETELOR! CE2018F Sub-17 :: România – Belgia 3– 1 (23-25, 25-22, 25-19, 25-19)…
aqualine.ro/

BRAVO, FETELOR!

CE2018F Sub-17 :: România – Belgia 3– 1 (23-25, 25-22, 25-19, 25-19)

1250 spectatori zice CEV, dar este de necrezut, pentru că vișăneii de la românica au mînărit organizarea și i-au trimis pe spectatori în tribuna vizibilă! În tribuna de unde se transmitea video era foarte puțin public. Cifra reală e pe la 700.

Belgia (la categoria asta de vîrstă) a terminat anul trecut pe locul 22. Era totuși o amenințare, pentru că nivelul voleiului feminin belgian este peste al nostru.
RO a început cu 5-12 și cu niște mingi luate-n căciulă, de ne-au trecut toate sudorile. Ușor ușor motoarele s-au pornit și dacă primul set nu mai putea fi salvat, au fost cîștigate următoarele 3. Cred că fetele au făcut asta anume, numai așa ca să ne dea fiori.
A fost un joc frumos de privit și care a adus bucuria calificării între primele 12 echipe din Europa IAR.

creditfix.ro

Cele mai bune jucătoare române azi au fost Francesca Alupei ( #7 centrală) și Florina Murariu ( #10 extremă, 5 ași). Aceasta din urmă, deși are gabarit și nu prea e de folos în apărare, are un atac eficient și chiar uneori inteligent, reușind să vadă golurile din apărarea adversă. Temă pînă la faza finală: jos cîte 2 kile pe lună.
S-o remarcăm și pe Denisa Ionescu ( #1 centrală) cu 4 puncte din blocaj.
Francesca Alupei și Alexia Căruțașu sînt 2 jucătoare care deja au călcătură de senioare.

Clasamentul final al Grupei A
1. România 3 victorii 9p (CALIFICATĂ)
2. Belgia 2v 6p
3. Elveția 1v 3p
4. Suedia 0v 0p

BRAVO, FETELOR!
Faza finală se va desfășura între 13–21 apr în Bulgaria.
Cele 12 echipe calificate sînt: BGR (organizatoare), ROU, RUS, TUR, SRB, ITA, SVN, BLR, NLD, GER, HUN, UKR.

Am încercat să obțin declarații de la unele fete, dar fie ele nu știu să-și găsească mesajele private pe Fb fie au avut interdicție fermă, cum ar fi surorile Murariu de la Cocoșelul Horică, care se crede demolator al Constituției.
De asemeni, nu s-a putut discuta cu antrenorii Macarie și Mihăilă. E uimitor să vezi cum se schimbă caracterele unora cînd ajung în preajma bulibașei Ghiță Bombiță. Devin toți de nerecunoscut: de la Văraru la Mihăilă și de la Macarie la Săvoiu.
(Pardon, Săboiu era vișănel dinainte, unul din Vișănia Bănia.)
—–

Arbitrii au dat în brambureală pe alocuri, dar fără să decidă pe nedrept învingătoarea. Mie mi-a plăcut foarte tare asistentul de la tușa de fund din dreapta ecranului, care era pus pe furat încă de la primele mingi. Cînd m-am făcut arbitru, deși eram foarte tănăr, eu aveam ca scop ascuns să împart dreptatea, iar la Iași erau arbitri dintre cei mai corecți din țară. De aia nu mai pot de dragul hoților, al celor care-și bat joc nedemn de misiunea lor, crezînd că astfel sînt de folos. Huoo!
—–

Transmisia video a avut aceleași deficiențe: format video prost ales, „regie de transmisie“ la nivel de cîrpaci, titluri greșite și afișarea scorului într-un mod ilizibil (abia se putea descifra pe calculator).

roadelepamantului.ro

Multă lume nenorocită pe Internet… Raportul privitorilor Youtube/Facebook a fost cam 2:3! Este ilogic cînd poți vedea pe Yt să te uiți pe Fb! Pe Yt poți face pauză, poți relua faze (cu încetinitorul sau chiar cadru cu cadru!), adică destule avantaje. Deh, telefonarii…

Să le remarcăm și pe fetele care au umplut pauzele de joc nu simplu cu dansuri naive, ci cu elemente de gimnastică acrobatică.
—–

Foto: Fragment din statistica CEV înainte de a ascunde ei „notele“ jucătoarelor (așa cum provin ele anapoda oricum din Data Volley).

9 thoughts on “BRAVO, FETELOR! CE2018F Sub-17 :: România – Belgia 3– 1 (23-25, 25-22, 25-19, 25-19)…

  1. Florine ca de fiecare dată ești pe lângă.
    Eu m-am referit la autorul reportajului nu selecția de la lot.😁

Comentezi?