# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (2) * CETATEA CHINDIEI REZISTĂ VITEJEȘTE ASALTULUI MOLDOVEAN…

# **DIVA (F) Etapa 2.1 |** REZULTATE (2) * CETATEA CHINDIEI REZISTĂ VITEJEȘTE ASALTULUI MOLDOVEAN * **PRINȚUL** IA UN PUNCT DE LA BLAJ! * **MICLĂUȘ** UN FOC DE PAIE

**CSM Târgoviște – Știința Bacău 3 – 0 (25-19, 25-22, 25-22)
**Spectatori: 200

Știința… știe că nu mai are ocazii multe ca să pătrundă pe podium și a venit la Târgoviște cu o atitudine mult ameliorată față de meciul anterior (vs Medgidia). A început tare, a condus, dar gazdele nu s-au lăsat impresionate și au egalat după o luptă **Buterez – Grudina 7-7**! De la 19-15, CSMT a făcut 5 pct la rând, dar a ratat 4 mingi de set. După setul pierdut la distanță, băcăuancele iar au început bine și iar gazdele le-au ținut piept și au preluat conducerea după 13-13. Știința egalează la 22-22, dar CSMT încheie setul cu 3 pct la rând. În setul 3, băcăuancele au început și mai dur: 6-13, dar iar gazdele au egalat la 15-15. La 20-21, CSMT face 4 pct la rând, de ajuns ca să le apropie de câștigarea unui meci palpitant.

*Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac*: **Sabrina Müller** ( #4 centrală CSMT), 10p, 90%!
*Cea mai bună de la Știința*: **Tina Grudina** ( #4 centrală), 13p, 48%
*Cea mai bună marcatoare*: **Yusleyni Herrera** ( #1 extremă), 16p, 30%
*Cele mai multe blocaje punctate*: **Tanja Sredić** ( #11 centrală CSMT), 6.
*Cea mai blocată jucătoare*: **Denisa Rogojinaru** ( #1 extremă/opusă Știința), 6.
*Cea mai bună recepție*: **Teodora Pušić **( #12 libero CSMT).

**Blaba Blaj – CSU Belor Galați 3 – 1 (22-25, 25-22, 25-11, 25-14)
**Spectatori: 400?

S-a văzut că deseori Blabla Blaj începe ziua mahmur, după chipul și asemănarea antrenorului lor… **Prințul Paul cel Fudul** a știut să profite de asta și, cu un blocaj foarte bun și cu extrema **Miclăuș** în flăcări (7 pct!), a produs surpriza etapei, și anume să ia un set de la Blabla chiar în cușca leului! 😊 Este al 3lea set pierdut de Blabla acasă în acest campionat după cele două pierdute în favoarea CSMT. A fost și un *set Akbașian*, **ZaDarko Arena** pierzând 9 pct la rând după ce a condus cu 11-8! Și în setul 2, CSUB a servit foarte bine și a condus până la 20-20, de credeam că acum vedem senzația campionatului! 😊 Numai că acolo a fost momentul de trezire al gazdelor.

Celelalte 2 seturi nu au nicio povestire. **Miclăuș** s-a fâsâit până la jenant, iar CSUB s-a pră-Bušit. Opusa **Baciu** nu se mai sătura de făcut punct după punct.

*Cea mai bună jucătoare și cei mai mulți ași*: **Femke Stoltenborg** ( #7 coordonatoare Blabla), 13p, 83%, 6 ași. Ați mai văzut să facă o coordonatoare atâtea puncte? 😊
*Cea mai bună de la CSUB*: **Roxana Iancu** ( #7 centrală), 10p, 75%
*Cea mai bună marcatoare*: **Ioana Baciu** ( #1 opusă Blabla), 21p, 54%
*Cel mai eficient atac (minim 13 atacuri) și cele mai multe blocaje punctate*: **Nađa Ninković** ( #3 centrală Blabla), 16p, 57%, 6 blocaje.

Nu avem informații clare despre câte pct a făcut ploada lui **Limbosu** arbitrăreasa. Păi la așa meci încordat, cum să nu dea o mână de ajutor?

Deși a terminat cu 5 ași încasați și cu 6 blocaje încasate, **Sorina Miclăuș** ( #18 extremă CSUB) a venit la Blaj cu gând de răzbunare pentru anul sportiv risipit acolo și a făcut primele 2 seturi foarte bune. Soarta ei e împărtășită acum de junioarele **Alupei** și **Cheluță**, cărora nu le mai dă nimeni înapoi acest an pierdut la Blaj ca servitoare ale mercenarelor lui **Limbosu**. ☹

2 thoughts on “# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (2) * CETATEA CHINDIEI REZISTĂ VITEJEȘTE ASALTULUI MOLDOVEAN…

Comentezi?