CE 2021 (F) Runda grupelor, Grupa D, ziua 7/8 | RO iese din competiție din ghinionul purtat de Elfița și Halvița * Naționala a „făcut istorie” á la Blaj * Nerușinată falsificare a numărului de spectatori * TUR și FIN și-au încheiat meciurile din grupă * Erdem Dundar a reușit eficiența maximă a atacului!

România – Finlanda 1 – 3 (25-18, 22-25, 22-25, 22-25)
Spectatori: 3600! O nerușinată falsificare, bă Șarpe Păușescu! La cele 9300 locuri ale sălii, ar fi trebuit să fie sala pe o treime. Nici 1000 n-au fost, nerușinaților. O să vorbim și de frauda asta curând.

Meciul a început aparent binișor pentru noi, am controlat oarecum primul set, totuși era vorba că avem adversară pe echipa cel mai slab cotată înainte de acest CE. Ungureanu și Buterez au avut cea mai bună contribuție la câștigarea setului. În setul 2 am căzut în atac. Puncte din atac: 12-19. FIN a atacat variat cu majoritatea jucătoarelor.

Setul 3 era obligatoriu de câștigat, numai că jocul nostru catastrofal ne-a dus la 7 pct în urma FIN, din multele greșeli neforțate. Opusa Elfița Căruțașu s-a trezit și cu o sforțare extraordinară am egalat. Dar am pierdut setul cu ghinion și cu o minge furată de arbitri, care au refuzat contestarea noastră legată de o atingere a unei extreme finlandeze, chiar la finalul setului, care mergea ca o contestație pentru atingere la blocaj. Asemenea tip de contestație a fost acceptat la JO când a fost atins părul unei jucătoare după un atac. Dar leșinata (la propriu! că a leșinat la un meci anterior!) Ksenija e prea tută pentru misiunea asta. A stricat decisiv un rezultat. Poate ne-a stricat decisiv calificarea.
După pierderea setului 3, calificarea în 8imi era deja pierdută, dar mai avem de jucat pentru că orice set în plus, orice pct în clasament ne poate ține mai sus în ierarhia europeană. Au înțeles asta în setul 4 doar Buterez și Ariton, în timp ce omul nostru de puncte, Elfița, a făcut iar bilanț rușinos de minus 2p. A fost scoasă din teren prea târziu.

Cea mai bună jucătoare: Anna Czakan (#2 centrală FIN), 14p, 27%(real)
Cea mai bună de la RO și cel mai eficient atac: Diana Ariton (#1 centrală), 8p, 41%(real)
Cea mai bună marcatoare: Alexia Căruțașu (#14 opusă RO), 19p (dar 13 pierdute, bilanț 6p), 12%(real)
Cea mai bună recepție: Salla Karhu (#11 extremă FIN)
Cea mai slabă jucătoare: Daniela Ohman (#15 extremă FIN)

Reamintim că eficiența reală a atacului ia în considerare și pct pierdute de jucătoare.
Dacă faci 20p din 40 de atacuri, s-ar zice că ai 50% eficiență.
Dar dacă ai dat și 5 atacuri afară și ai încasat 5 blocaje, eficiența reală în atac e de 25%.

Deci până și FIN are o tehnică mai bună decât noi… Cu această înfrângere am ieșit din competiție făcând istorie á la Blaj, adică aceasta a fost cea mai slabă participare din toate timpurile a naționalei feminine RO la un campionat european. Am avut cea mai slab lot de națională din istorie, ca urmare directă e Epocii Negre a Ghiulangiului și tuturor proștilor din volei care au susținut treaba cu străini nelimitat în campionat. Și așa ne trebuie, dacă am avut o căpitancă care a fost rezervă 2 ani la o echipă de mâna a 3a din ITA. Iar de săptămâna viitoare se duce să-și continue cariera de rezervă de lux.
Oricum UKR e peste noi și n-am fi câștigat meciul de mâine. Totuși meciul nu e fără miză, pentru că orice reușită ne menține la un oarece nivel în ierarhia europeană, deși e foarte probabil să ieșim din primele 20 de echipe europene.

Nederlanda – Turcia 0 – 3 (21-25, 21-25, 20-25)
Spectatori: 850?

Nederlanda nu mai este echipa puternică de acum 4 ani, nici măcar ca acum 2 ani. Deși înfrângerea NED e onorabilă, TUR n-a avut problem să controleze jocul, poate cu excepția începutului de meci când a fost condusă cu 6-1. Opusa Karakurt a făcut 10p în primul set.

Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Eda Erdem Dundar (#14 centrală TUR), 16p, 100%!

SWE și UKR au stat.

După 7 zile de competiție, echipele deja calificate în 8imi: SRB, BEL, RUS, POL, BUL, CZE, GER, CRO, ITA, TUR, NED, UKR, SWE.
Echipe deja eliminate: AZE, ESP, GRE, FIN, RO. 6 echipe încă se mai luptă.
Avem și prima 8ime stabilită: Turcia – R Cehă.

Programul de mâine în grupa D (ultima zi):
1730 (F) Suedia – Nederlanda (netelevizat de Telekom Sport)
2030 (F) România – Ucraina (Telekom Sport 3)

TUR și FIN au terminat faza grupelor.


Colțul Comentatorului

Perle Borchină:

– Belgia a detonat bomba! A bătut ieri Rusia cu 3–2. Uluitor! Pfai, ce-o fi fost acolo! [Aa mai explicat. A fost simplu că RUS a venit la acest CE cu echipă tânără, deși bine pregătită.]

– A luat din plin linia de 3m! 😂

Nici ăsta nu știe ce înseamnă „derbiu”. Și n-a auzit încă că nu se mai zice „Olanda” și că Ariton e la Medgidia de 2 ani, nu la Dinamo!

Comentezi?