CE 2021 (F) Sferturi (ziua 2) | RUS cu meci catastrofal. Sau au vândut meciul? * Ce avem în comun cu RUS * Cine o depășește pe Haak? * Încă una în șirul ciudățeniilor de 3–1 * Cine va câștiga aurul?

 

(F) Italia – Rusia 3 – 0 (25-20, 25-8, 25-15)
Spectatori: 1200

Posibil ca tinerele rusoaice să fi stat toată noaptea pe TikTok, pentru că nu ne putem explica de ce au jucat atât de prost când deja arătaseră un foarte bun nivel. Nici Penicilina lui Gavril n-ar fi făcut un scor așa de prost, aproape de recordul catastrofei la acest CE.
Dacă antrenorul italian, Busato, ar fi vândut meciul conaționalilor, n-ar fi făcut asta așa de izbitor. Frumușața Fedorovțeva a făcut doar 7p tot meciul și a pierdut 8p!
Rusia a „reușit” egaleze recordul de rușine de la acest CE: doar 43p făcute într-un meci. Recordul rușinii e deținut de 4 echipe: RO (contra UKR! meci fără miză cică 😉 ), BIH (contra SRB), FRA (primul meci contra SRB) și acu RUS (contra ITA).
În setul 3, ITA a făcut 13p la rând, de la 3-3 la 16-3.

Cea mai bună jucătoare: Elena Pietrini (#14 extremă ITA), 13p, 33%(real). O fi jucat în „Cel mai iubit dintre pământeni”? 😉
Cea mai bună marcatoare: Paola Egonu (#18 opusă ITA), 15p, 37%(real)

(F) Serbia – Franța 3 – 1 (22-25, 25-18, 25-7, 25-20)
Spectatori: 6750

Unul din acele ciudate rezultate de la acest CE, când echipa slabă ia un set de la cea puternică într-un mod neașteptat. Cum am făcut și noi cu TUR și cu NED. FRA a făcut cel mai prost set de la acest CE: doar 7p în setul 3, doar cu unu mai mult decât RUS în meciul anterior. Din astea 7p, 4p au venit de la adversare din greșeli neforțate! Extrema Cazaute a încasat 8 ași! Și a terminat cu bilanț minus 8p.

Cea mai bună jucătoare: Bojana Milenković (#17 extremă SRB), 8p, 44%(real)
Cea mai bună marcatoare: Tijana Bošković (#18 opusă SRB), 27p, 30%(real)

Programul semifinalelor (3 sep)

1800 (F) Turcia – Serbia
2100 (F) Nederlanda – Italia

Dacă, până acum, șmecheroii de sârbi și-au aranjat toate meciurile ca să fie ultimele din zi, acum și-au ales prima poziție din zi, ca să aibă mai mult timp de refacere înaintea ultimului meci, dacă ajung în finală. Dar așa programul le e favorabil și pentru meciul pentru bronz, comparat cu cel al ultimei adversare.

După ciudățeniile din acest CE, e greu de prezis cine va câștiga aurul. Parcă aș înclina către NED, pentru că e o echipă mai odihnită, singura care n-a participat la JO și n-a acumulat oboseală la fel de multă. Dar dacă am zis asta, poate că NED va face în semifinală 50p! 😊

În ceea ce privește poziția de cea mai bună marcatoare, suedeza Haak va fi ușor de depășit de Bošković, dar și Egonu are șanse mari. Sunt singurele care o mai pot depăși pe Haak.

Comentezi?