CE (M) 2023 Grupa D etapa 1/5 | Păcătoșii * Ne-a bătut un debutant * România începe competiția cu un mare stâng

aqualine.ro/

 

(M) România – Portugalia 0 – 3 (19-25, 18-25, 23-25)
Spectatori: 250

Potrivit declarațiilor de după meci, românii noștri n-au jucat ce discutaseră cu antrenorul. Cică emoții. Bă, voi sunteți nebuni? De ce numai voi aveți emoții, iar toți ceilalți nu? De ce RO e mămăligă de fiecare dată? Luați exemplu de la portughezi, care au venit energizați după perioada de antrenament și au fost iuți ca prâsnelul. Ei aveau baterii Duracell, iar voi Elba?
Așa a fost: portughezii au țopăit tot meciul, iar ai noștri trăgeau plugul la deal. Abia în setul 3 am văzut ceva joc românesc, de-m reușit să ajungem la onorabilul 60.

Nu putem pricepe de ce l-a ținut Stancu în teren pe Bala, dacă acestuia i-a venit ciclul în timpul meciului. Probabil nimic nu-i mai urât într-o echipă decât unul care face puncte pentru adversari. Stancule, tu aștepți telefon de la Universitalu Cojocaru ca să-l bagi pe Chițigoi? Aproape că ai fi jucat cu 2 opuși.
Așa am avut un atac foarte slab cu alți 2 opuși, Rață și Bălean, care au făcut împreună 10p în 3 seturi! Cum să te duci la bătălie, așa Stancule? Ce caută Bălean la națională? Ne punem întrebarea asta de mai mulți ani.
De partea cealaltă, portughezii ne-au bătut cu opusul José Pedro Pinto (#13), care a debutat în național POR acum la 26 ani.

Nici Stancu nu știe să joace cu centralii.
Scorul așilor: 1-7. Apărătorii noștri au încasat câte 2 ași fiecare.

klap.ro

Cel mai bun jucător și cel mai eficient atac: Miguel Sinfrónio (#1 central POR), 11p, 64%
Cel mai bun de la RO: Robert Aciobăniței (#9 extremă), 12p, 53%
Cel mai bun marcator: José Pedro Pinto (#13 opus POR), 16p, 59%:
Cel mai slab jucător: Marian Bala (# 12 extremă RO). Să faci doar 4p în 3 seturi pentru ai tăi și să faci 7p pentru adversari, asta da, atitudine de campionat mondial!

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Motivul real din care am început competiția atât de prost a fost identificat corect de Ursulachele federației, care, într-o postare de după meci, a mărturisit: „România pierde, din păcate, meciul de debut la Euro 2023”. Exact, din cauza păcatelor proștilor din federație, dar și a unor nesimțiți din echipă, care au o ură și un dispreț față de noi, care i-am scăpat de Ghiulangiu 😉

Ca urmare a performanței de ieri (30 aug), azi am coborât  de pe 31 pe 35 în ierarhia mondială, adică în afara locurilor bune de campionat mondial. Dacă-i băteam pe portughezi, urcam pe 26-27.

Hai România!

Comentezi?