CE (M) 2023 Grupa D etapa 2/5 | Și la masculin mâncăm bătaie de la ultima găină * În două meciuri am ratat și calificarea în 8imi și pe cea pentru Campionatul mondial * Bala nenorocirea noastră * Momâile Zburătoare

CE (M) 2023 Grupa D etapa 2/5 | Și la masculin mâncăm bătaie de la ultima găină * În două meciuri am ratat și calificarea în 8imi și pe cea pentru Campionatul mondial * Bala nenorocirea noastră * Momâile Zburătoare
aqualine.ro/

 

(M) România – Israel 2 – 3 (25-27, 25-12, 25-21, 22-25, 8-15)
Spectatori: 1152

Ursulachele federației, multe păcate trebuie să aveți voi acolo, dacă purtați atâta ghinion echipei și ne-am bușit așa după doar 2 meciuri. Ca la feminin, și la masculin luăm bătaie de la echipa cel mai jos cotată din grupă. Israelienii, ca și portughezii, au țopăit pe teren și s-au străduit să joace cât mai bine, în timp ce ai noștri s-au chinuit iar și ne-au chinuit. După pierderea setului 1, claritatea câștigării setului 2 ne-a dat speranțe că, în sfârșit, jucăm ceva. Am luat și setul 3 cu oarecare dificultate, dar într-al 4lea, extremele Bala și Aciobăniței iar s-au fleșcăit și am ajuns la 22 doar cu ajutorul adversarilor care au făcut destule greșeli neforțate.

În setul 5 de la 4-4, ISR a făcut 5p la rând (4-9)! Și acolo s-a rupt filmul. Se mai întâmplă să repari o diferență de puncte măricică precum asta, dar ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Mai mulți jucători de-ai noștri (dar și de la ISR) au avut bilanț negativ, adică au făcut mai multe pct pentru adversari. Între aceștia și dezamăgirea Chițigoi, pe care-l doream în echipa de bază. La primul lui atac ce-a făcut? A înghițit un monster block. Și cât a jucat n-a făcut niciun pct din atac. La fel de dezamăgitor a fost și centralul Lupu.
Bala și Peța, care s-au înlocuit reciproc, au fost pietrele de moară la gâtul echipei.

klap.ro

Dincolo de încărcătura mizei, meciul n-a fost unul de calitate. Dovadă scorul eficienței în atac: 36% – 38%.

Cel mai bun jucător și cele mai multe blocaje punctate: Ghenadi Sokolov (#18 central ISR) 11p, 25%, 7 blocaje!
Cel mai bun de la RO: Andrei Butnaru (#15 central), 9p, 45%
Cel mai bun marcator: Alexandru Rață (#13 opus RO), 24p, 44%
Cel mai eficient atac: Tamir Herșko (#3 extremă ISR), 19p, 45%
Cele mai multe blocaje încasate: David Ido (#14 opus ISR), 5
Cea mai bună recepție: Omri Roitman (#13 libero ISR)
Cei mai slabi jucători: Mircea Peța (#2 extremă RO) și Marian Bala (#12 extremă RO)

Cu această înfrângere am căzut pe locul 37 mondial și 19 european și putem să ne luăm adio de la 8imi și de la Campionatul Mondial. O condiție necesară (nu și suficientă) pentru calificarea în 8imi ar fi realizarea a 2 victorii în grupă. Acum am mai putea bate doar GRE, pentru că FRA și TUR par de neatins. Am bătut TUR din întâmplare în LEAu, dar revenim la treaba cu ulciorul. Estimp, ISR are deja 2 victorii și, dacă se califică în 8imi, care ar fi cele 2 echipe care ies din grupă? Dacă GRE va fi una, care o fi a doua? Ghici ghicitoarea mea.

ottobroker.ro

Echipa RO – „Momâile Zburătoare” – a pierdut în 2 meciuri tot ce a realizat în 2 ani.

(M) România – Turcia, azi 1 sep de la ora 16.

(FOTO: CEV)

Comentezi?