CE Sub-17 F, ziua 6 :: MECIUL SECOLULUI!!! PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ACEST SECOL…

aqualine.ro/

CE Sub-17 F, ziua 6 :: MECIUL SECOLULUI!!! PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ACEST SECOL O ECHIPĂ ROMÂNEASCĂ DE VOLEI SE CALIFICĂ LA UN CAMPIONAT MONDIAL!!!!!!!!

Slovenia – ROMÂNIA 2 – 3 (24-26, 25-18, 25-20, 25-27, 10-15)

Nu a fost ușor!
În setul 1, Denisa Ionescu (centrală) s-a răzbunat și a tras 4 ași! Alexia Căruțașu a făcut și ea 7 pct. Am condus mult timp confortabil la 4–5 pct, dar ne-am fleșcăit pe final de era să pierdem setul.
Setul 2 a fost ratat. Slovenia ne-a condus cu 7–8 pct și acolo am rămas pînă la urmă. Nicio jucătoare nu a trecut de linia de calitate acceptabilă.
Setul 3 a fost bine început de RO, dar situația s-a egalat în treimea mediană și Slovenia a luat avînt spre final, din cauza unui mare număr de greșeli neforțate ale noastre. Căruțașu iar cu 8 pct.
În setul 4 am condus mai tot timpul, chiar și cu 6 pct, dar iar am căzut spre final și am scăpat ca prin urechea acului. Căruțașu: 12 pct. Ia d-acilea, Cleger! 😀
În setul 5 fetele noastre s-au gîndit că ce-ar fi să nu mai facă greșeli. 😉 Florina Murariu a jucat cel mai bine în acest set, iar Mara Dumitrescu a făcut 2 ași.

Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cele mai multe puncte din blocaj: Alexia Căruțașu (opusă RO), 36 pct, 53% eficiență, 6 blocaje. Cleger, Brakočević, luați notițe! 😀
Cei mai mulți ași: Mara Dumitrescu (extremă RO), 5.

klap.ro

Poate meciul nu a fost așa de strălucit pe cît este rezultatul: CALIFICAREA!
PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ACEST SECOL
O ECHIPĂ ROMÂNEASCĂ DE VOLEI
SE CALIFICĂ LA UN CAMPIONAT MONDIAL!

Nici nu sîntem foarte siguri pînă ce FIVB nu declară locurile alocate Europei (da, de obicei sînt 6 locuri). Dacă batem și mîine, cred că locul 5 este asigurător.
Este o vișăneală și cu acest Campionat Mondial: CEV și FIVB nu s-au pus de acord la categoriile de vîrstă. FIVB nu are un CM Sub-17, dar această calificare contează pentru CM Sub-18 de anul viitor, ale cărui detalii se vor stabili mai tîrziu. Mari prostănaci!

În același timp, RO Sub-17 este calificată la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care va avea loc în vara lui 2019 la Baku (AZE)!

FELICITĂRI fetelor care au reușit acest EVENIMENT UNIC în voleiul românesc al Epocii Negre Ghiță Bombiță!

roadelepamantului.ro

FELICITĂRI și antrenorului Marius Macarie, care, cu toate nemulțumirile ridicate contra lui, este primul antrenor român din acest secol care califică o echipă românească la un CM! Exista clar potențial pentru și mai bine…

Pariez că vișăneilor și slugilor nu le-a trecut prin cap să înregistreze video acest meci-eveniment. Va rămîne în istorie doar înregistrarea video a statisticianului….

Mîine de la 12:30, va fi ultimul meci al RO, contra Belarusului, pentru locul 5.

5 thoughts on “CE Sub-17 F, ziua 6 :: MECIUL SECOLULUI!!! PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ACEST SECOL…

  1. Superba si grea calificare ,dar cu atat mai mare bucuria…frumoasa generatie ce poate deveni de “aur”prin munca si daruire!

Comentezi?