VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : 2. Ștefăneala săptămînii Alba Blaj are încă 3 partide săptămîna asta.…

aqualine.ro/

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : 2. Ștefăneala săptămînii

Alba Blaj are încă 3 partide săptămîna asta. Cum a reușit asta? Prin batjocorirea regulilor. Profitînd de meciul de campionat Alba Blaj – SCM Pitești, cele 2 cluburi și-au încîrligat cozile și au decis să joace și cele 2 meciuri din sferturile Cupei RO tot la Blaj. Toate bune și frumoase, vor zice cei obișnuiți cu mînărelile. La urma urmei se face o economie și de timp și de bani. SCM Pitești oricum nu e prea interesat de Cupă.

Pentru oamenii normali la cap, însă, există cel puțin 3 motive din care mînăreala asta e rea:

1. LIPSA DE FAIR-PLAY. O echipă care își aranjează datele după bunul plac, își creează un avantaj neregulamentar față de alte echipe. Ca exemplu, Alba Blaj va veni în etapa 8 la partida cu Știința Bacău după 7 zile de pauză, în timp ce Știința (ca și CSMT sau CSMB) va trebui să joace miercurea anterioară în sferturile Cupei, deci va veni după doar 3 zile de pauză.

biciclop.eu

2. NERESPECTAREA REGULAMENTULUI. Cîrpacii din voleiul românesc, începînd de la Cîrpaciul-Șef, ca un pește care se împute de la cap, văd regulamentele ca pe o formalitate. Pe baza lor se improvizează tot felul de mînării, inclusiv amendarea sportivilor. Ștefănescule, dacă scrie că sferturile Cupei au fost programate pe 16/23 nov, atunci AȘA să le joci! Și nu cum ți se scoală ție părul în cap! Ai văzut tu așa mînăreli în cupele europene? Ce-ar fi să joci tu la Dinamo Moscova cele 2 manșe din Liga Campionilor, că tot 3–0 vă trage Goncearova și pe față și pe dos? Economisiți și voi bani și timp, nu?
Hal de membru în Consiliul Slujitor ești tu? Pus acolo ca să diriguiască voleiul românesc?

E drept că în Regulamentul prostește numit „Precizări” (http://www.frvolei.ro/pagini/4_documente/BI/2016/006%20Precizari.doc) se scrie:

Art.5. Schimbarea datei de desfăşurare a unui joc se admite în următoarele situaţii:
a) ………
b) – la solicitarea unei echipe, care prezintă motivul cererii, acordul scris al echipei adverse şi dovada achitării taxei respective (echivalentul a 200€ pentru DIVIZIA A1, 100€ pentru DIVIZIA A2 şi 5€ pentru juniori şi cadeţi );
c) – nu vor fi acceptate amânări sau devansări de etape, motivate de susţinerea de jocuri amicale sau de cumul de jocuri în cursul unei singure deplasări.

În timp ce punctul 5b e doar lipsă de fair-play, punctul 5c interzice în mod specific situația arătată aici.

3. BATJOCORIREA PUBLICULUI. Voi, acei cîrpaci care v-ați ajuns șefi de cluburi, v-a trecut prin cap vreodată că spectacolul voleibalistic, ca orice spectacol sportiv, e pentru Măria Sa Publicul, ca principiu fundamental?? Ștefănescule Segiulache(u), voleiul nu e ceva ca să-ți umpli tu teșchereaua de parale. Te-ai gîndit tu în capul tău sec, că poate niște fetițe de la Pitești abia așteptau s-o vadă pe Adina jucînd pe viu în fața lor? Iar tu le-ai hoțit de această bucurie?
Sau, ca membru incompetent al Consiliului Slujitor, te-ai gîndit că venirea echipei Alba Blaj la Pitești ar fi fost propagandă în acel oraș pentru acest sport pe care noi îl iubim?

Această practică a cîrpacilor români a devenit o epidemie. Nu zice nimeni să nu se modifice niște date, dar alea trebuie să fie situații cu totul excepționale.
Dacă vreți, amețiților, să fie ceva obișnuit și frecvent, scrieți asta în regulament clar. Nu-l tot siluiți din toate pozițiile pe cel deja scris. Scrieți articolul 50: „În voleiul românesc păstorit de FRViș, violul în grup al regulamentelor este permis.” Și știm o treabă.

roadelepamantului.ro

Nici nu a trecut o lună de activitate competițională și epidemia era ieri deja la 5 cazuri în partea feminină. Azi a apărut și cazul 6: CSMT – Unic. Aproape că nu este club feminin românesc, care să nu se fi dedat la astfel de practici ghiorlănești. Excepție, poate CSU Galați.

Această practică de ageamii trebuie să înceteze. Ori se respectă regulamentele și calendarul ori nu mai le mai facem.
Fiind neregulamentare, toate aceste partide mînărite pot fi contestate și anulate. Cine are interes, să profite!

Cum să se dezvolte voleiul românesc, dacă este infestat de tractoriști care nu pricep necesitatea respectării regulamentelor?

Comentezi?