CE 2023 (F) Calificări grupa A etapa 5 | Colecția de papagali: îNȘelaru, Naranjo, Universitalu, Cazacu

 

România – I Feroe 3 – 0 (25-13, 25-6, 25-15)
Spectatori: 250?

Nici din a 2a încercare n-am reușit să facem scor-record cu cea mai slabă echipă din lume. „Cea mai slabă” e un fel de-a spune, pentru că, deși I Feroe au deja punctaj negativ, la sfârșitul anului o grămadă de echipe vor fi penalizate în ierarhia mondială pentru că n-au participat la nicio competiție în 2022. În acest meci au jucat mai toate jucătoarele noastre, cu excepția lui Buterez și a lui Budăi.

Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Simina Străchinescu (#7 opusă RO), 9p, eficiență (după calculul CEV) 57%. Ar fi fost cea mai bună Marisa Radu (#8 coordonatoare RO), dacă juca mai mult.
Cea mai bună de la FRO: Susanna Ludvig (#14 centrală FRO), 8p, 35%
Cea mai slabă jucătoare: Milja Silvansdóttir (#9 centrală FRO)

Dacă nu avem ce comenta despre meci, avem despre papagalii de la microfon, în frunte cu îNȘelaru. E foarte caraghios cum papagalul o face pe politicosul și-i ia la respect pe invitați (cu „dvs”), iar curând se relaxează și ajunge la „măi Aurele”, „măi Adine”, ca un semn de primitivism în encefal.

Papagalul Aurel Cazacu (antrenor secund Știința Bacău) ne-a arătat din plin limbajul de lemn (din volei) păstrat de pe vremea lui Ceaușescu, cu numeroase greșeli de exprimare:

– servici
– pas
– volei pe plajă
– olimpiadă
– palma laterală 😊
– … nu poate să trimită brațele dincolo de fileu 😊
– … cu vederea periferică vede locul… 😊
– pas cu o mână 😂 (poate mergea fata în mâini!)

Celălalt papagal, însuși președintele netot al FRV, Universitalu Cojocaru, are ticul să răspundă cu „Așa este!”. A arătat cât de prost este încât n-are habar cum se calculează ierarhia mondială. Crede că dacă terminăm pe primul loc primim mai multe puncte. Într-un fel primim mai multe, dar nu pentru locul ocupat, ci pentru rezultatele concrete. Adică rezultatele concrete sunt cele care contează și pentru locul ocupat în grupă și pentru ierarhiile mondială și europeană. Nota 4 și la gramatică. Cică „ne stabilisem”, Corect: „ne stabiliserăm”.

Pe papagalul Naranjo (antrenorul RO), l-a luat îNȘelaru pe un fel de engleză învățată la cârciumă. Cică „congratuleișăn” (deși l-am mai învățat că e la plural, dar poate nu știe cum e pluralul englezesc), „calificheișăn”… 😊 Dar ce să-i cerem huidumei, dacă el/ea nu știe nici românește. Cică „meciuri mai importante CA ăsta”. Corect: „DECÂT ăsta”, dar e o modă acum printre tâmpiții de comentatori sportivi (și la maneloși) să strice așa comparativul de superioritate.

În același fel de engleză de baltă a replicat și Naranjo, care nu numai că nu prea înțelege fișele statistice de mare antrenor ce e, dar nici nu știe pe ce loc din Europa e echipa Croației. Cică pe 11. Nu, papagalule, ci pe 10!

Comentezi?