HALAL RESPECT! (ep2) Se spunea pe vremuri (cred că și acum) că sportul dezvoltă…

aqualine.ro/

HALAL RESPECT! (ep2)

Se spunea pe vremuri (cred că și acum) că sportul dezvoltă caracterul. Sportivul devine nu numai mai abil fizic, dar și dîrz, echilibrat psihic, cooperativ, demn, sociabil, respectuos șamd. Din păcate, mult caracter nu prea vedem prin voleiul ieșean.

Cu Anda Podaru, antrenoare de junioare la Unirea, am avut un dialog exact înainte de a porni acest grup. I-am explicat cam ce vreau să fac, inclusiv cum că partea de informare și organizarea unui mediu pentru comunitatea voleibalistică locală vor fi obiectivele principale ale grupului. Omul de volei Podaru nu a fost defel interesat (!) și m-a pasat spre un anume Adrian Rohnean, care nu știu ce hram nedefinit poartă pe lîngă echipă. După care pur și simplu a tuflit blocaj de Facebook! Așa caracter? Așa RESPECT?
Am avut ocazia să-i vedem caracterul dezvoltat cînd, după o partidă a junioarelor, s-a apucat să urle în sală către una dintre jucătoare, pentru că se dusese fata să-și salute părinții. Cum să dai copiii pe mîna unei persoane cu așa istericale?

După acel dialog, ca și înainte, Podaru a mai postat pe peretele ei de FB invitații la meciurile junioarelor, suspinînd după spectatori. Asta în timp ce ea întorsese energic spatele comunității de pasionați de volei ieșeni! … iar invitațile ei, în loc să ajungă la publicul interesat, ajungeau la verișoarele ei din Ceplenița.

bijubox.ro

Nu diferit s-a purtat și acel Adrian Rohnean. Tot om de caracter. Ba a fost membru în grup, ba a plecat; ba a tuflit și el blocaj, ba s-a răzgîndit. E de înțeles că unele femei cu inima mai zburdalnică își controlează mai greu impulsul de a jigni prin blocaje de FB (așa-și imaginează ele, că asta e arma principală în acest mediu și cea mai excitantă). Dar un bărbat??

Nici dinspre Știința Miroslava nu a fost mult RESPECT. Arătam recent că ȘM a fost o echipă formală. Interesul (măcar) pentru public a fost zero. „Publicul” țintă a însemnat 4-5 prietene de-ale jucătoarelor. La asta s-au adăugat 20 de săteni care se nimereau prin zonă și auzeau strigătele venind din sală. Cînd am făcut prima dată publicitate aici la grupul de FB pentru o partidă a ȘM, s-a făcut record de spectatori (peste 100). Am cerut o confirmare de la niște jucătoare, dar nu au putut să dea un răspuns clar, deoarece publicul era ultima lor preocupare.

roadelepamantului.ro

După promovarea a 2a în Divizia A1, am rugat 3 jucătoare (inclusiv pe căpitanul Diaconița) și pe antrenorul Știrbu să dea niște declarații pentru suporterii ieșeni, așa cum se face în lumea civilizată. Cum au răspuns? În nici un fel! Nici măcar un cuvînt, nici măcar nu au formulat un refuz, doar au aplicat „Muțenia Niznaiu”. La fel, președintele Pal nu a simțit nici un fel de străbatere ca să-i informeze pe ieșeni despre ultimele tribulații ale echipei.
(Diaconița, la fel de căpitancă respectuoasă ca Lungu, s-a excitat și ea cu un blocaj, după 2-3 replici.)

Nici de la moș primarele nu a venit RESPECT. Primăria Miroslava are o pagină de FB, unde am întrebat și eu (prin martie) despre planurile pentru echipa de volei. Ia să văd dacă ghiciți ce s-a petrecut!
Bravo! Ați ghicit: tuflit blocaj! Acuma, dacă pițipoancele de FB găsesc de cuviință să se excite așa, ce să zici despre o pagină a unei instituții publice, pe care legea o obligă să dea răspuns solicitărilor cetățenilor în 30 de zile? Am formulat așa o solicitare (activitatea clubului sportiv fiind de interes public) și prin email. Credeți că s-a sinchisit cineva să replice? O fi avînd și primarele prin birouri pupezele lui.

(va urma)

Comentezi?