CEL MAI TRIST NE-TRANSFER AL ANULUI :( Mi-a stat inima-n loc cînd am citit…

CEL MAI TRIST NE-TRANSFER AL ANULUI 🙁

Mi-a stat inima-n loc cînd am citit că Adina Salaoru mai vrea un an la Blaj! Astfel, o sportivă care va rămîne în istoria voleiului românesc, dă încă o dată un semnal înfiorător în mediul voleibalistic, cum că sprijină personal maneaua intitulată Volei Alba Blaj. Altfel spus, sprijină bătaia de joc față de fantomaticul Centru de Excelență de la Blaj și față de junioarele locale, cu care clubul a lucrat așa de bine încît nu ele reușesc să apuce nici fazele semifinale ale campionatului (adică nu ajung nici între primele 20 de echipe din țară). După cunoștința mea, nu există nicio jucătoare produsă de acel club blestemat, care să joace în Div A1. „Munca la clubul nostru este atît de proastă încît trebuie să ne bazăm exclusiv pe lefegioaice“ este mesajul abscons al clubului, care folosește saci bani românești ca să întrețină puhoi de jucătoare străine, doar pentru fuduleala personală a baronului local.

Textul cu ocazia de a participa în Liga Campionilor este apă de ploaie. În stagiunea trecută, participarea în Liga Campionilor a fost devastatoare pentru Adina. Statisticile care vor rămîne pentru totdeauna pe situl CEV, arată o calitatea catastrofală a prestației ei de atacant opus (cam ca proaspăta ei colegă, Roxana Denisa, în Franța). Această participare a venit cu un jenant loc 4 în grupă și cu niște meciuri dubioase cu Voléro Z. Deși Adina s-a văzut cu încă un titlu de campioană națională și cîștigătoare a Cupei RO, a fost stagiunea în care statuia ei a început să se ruineze, pe drumul spre un final posibil trist de carieră.

Dragă Adi, nimeni nu are ce să-i placă la Blaj. Cultură nu-i, artă nu-i, magazine nu-s, peisaje nu-s… Public adevărat de volei nu-i… Toți (de la Zakoć pînă la Bacșișeni) sînt acolo exclusiv pentru izvorul de bani! Nu din dragoste pentru Blaj ori pentru Valică. Cînd acest izvor va seca, vor fugi toți care-ncotro ca potîrnichile.

Dar, într-o țară în care totul merge pe dos, se anunță, din păcate, încă un titlu de campioană pentru maneaua Alba Jacta Blaj. Transferurile anunțate de celelalte cluburi sînt suficient de prostești ca ele să nu emită nicio pretenție.

(Inculții de la Blaj au mai tras o jactă în postarea lor. Cică „la început de weekend“! Dom director general Bacșiș, te-au examinat ăștia și la limba română?)

Comentezi?