CM 2022 (F) | Azi marea finală * Contribuția lui Limbosu * Mulțumiri fierbinți pentru Blabla Blaj și pentru CSM Lugoj * VIDEO

aqualine.ro/

 

Semifinalele

(F) Serbia – SUA 3 – 1 (25–21, 25–20, 17–25, 25–23)
Spectatori: 4249 (la Gliwice, POL)

După un parcurs bun SUA s-au fleșcăit chiar înainte de linia de finiș. După ce au pierdut primele 2 seturi, antrenorul Kiraly a rotit puțin echipa în setul 3, dar asta nu l-a ajutat și în setul 4.

Cea mai bună marcatoare: Tijana Bošković (#18 opusă SRB și căpitană ce echipă, club Eczacıbaşı) 33p
A doua marcatoare a SRB a fost cunoștința noastră Bianka Buša (#1 extremă SRB, club PTT Spor Ankara), doar 15p.
În același timp, opusa americană Andrea Drews (club JT Marvelous Nishinomiya) a făcut doar 14p în 4 seturi!
Cea mai bună marcatoare de la USA: Kelsey Robinson Cook (#23 extremă, club Imoco Volley Conegliano), 18p. (Da, s-a măritat și asta!)

klap.ro

În prima rundă a competiției SRB învinsese USA cu 3–0.

 

 

Italia – Brazilia 1–3 (23–25, 25–22, 24–26, 19–25)
Spectatori 5735 (la Apeldoorn, NED)

ITA și BRA s-au mai întâlnit în runda a 2a, iar BRA a învins atunci cu 3–2.

În semifinale, BRA a avut ca armă principală blocajul. Cea mai cunoscută lesbiană din volei, opusa Paola Egonu (#18 ITA, club VakıfBank), a marcat 30p în 4 seturi, fiind cea mai bună marcatoare, dar a și pierdut 16p. După a 2a marcatoare a ITA, Miryam Sylla (#17 extremă), 17p, restul jucătoarelor n-au prea contat la marcat puncte.
BRA s-a bazat pe mai multe marcatoare, din care cea mai bună a fost Gabriela „Gabi” Braga Guimarães (#10, și căpitana, club VakıfBank), dar eroină a fost centrala Ana Carolina „Carol” Da Silva (#4, club Dentil/Praia Clube), care a reușit 10 blocaje punctate (dintr-un total de 17p marcate). Bine că a câștigat creștinismul 😉

 

 

Programul de azi (15 oct, la Apeldoorn, NED)

Meciul pentru bronz
1700 (F) Italia – SUA
Nu le mai permiteți tâmpiților de Contabili și de comentatori de sport să spună imbecilitatea „finala mică”.

Finala
2100 (F) Brazilia – Serbia

Ambele meciuri sunt dueluri între câte o echipă care se bazează masiv pe o singură jucătoare ca să facă multe puncte (Egonu (ITA), Bošković (SRB)), și o echipă care se bazează pe un sistem de joc cu mai multe marcatoare potențiale.

Înainte de marea finală, SRB nu a pierdut niciun meci. BRA a pierdut doar meciul cu JAP.

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

SRB este campioana mondială en-titre.
BRA nu a ajuns niciodată campioană mondială la feminin.

Federația sârbă de volei le mulțumește fierbinte lui Limbosu Păhărică Rotar de la Blaj și lui vișănelul înspumat Brudiu Ascensoru de la Lugoj pentru contribuția excepțională la pregătirea sportivelor sârbe de-a lungul anilor. Președintele Sanke Šmekerović a declarat în exclusivitate pentru Volei România:

„Le suntem recunoscători celor două cluburi românești, Blabla Blaj și CSM Lugoj, care au devenit, PE BANII ROMÂNILOR, importante centre de antrenament și de formare pentru jucătoarele noastre. Fără ajutorul lor excepțional, an de an, n-am fi pupat nici optimile de finală”.

Comentezi?