CM 2022 (F) FINALA | Serbia îngenunchează Brazilia * Bošković cea mai bună * Echipa Ideală * Blajul face iar istorie * Primarele Serbiei nu primește medalie * Propagandă homosexuală * Festivitate de premiere ca la tâmpiți * Rapid București are cel mai tare libero din lume * VIDEO

(sursa FIVB)
aqualine.ro/

 

Brazilia – SERBIA 0 – 3 (24-26, 22-25, 17-25)
Spectatori: 6376

BRA a început primele 2 seturi în forță, dar SRB a revenit curând preluând conducerea. În setul 2 asta s-a petrecut după 16-13, când SRB a realizat 7p la rând, pe serviciul lui Stevanović (#15 centrală). Ajungându-se așa la 16-20 a fost clar nu numai că SRB va câștiga setul, dar și că BRA a cedat fizic. Și așa setul 3 a fost un chin brazilian.
Scorul punctelor din atac: 33-50. Nu numai atât, dar SRB a și făcut cadou braziliencelor nu mai puțin de 22p!! Aproape un set. Scorul punctelor din greșelile adversarului: 22-13.

Cea mai bună marcatoare: Tijana Bošković (#18 opusă SRB, club Eczacıbaşı), 24p exclusiv din atac

 

 

După un parcurs exclusiv cu victorii, SRB ajunge campioană mondială a 2a oară la rând. Așa a făcut iar istorie Blajul, prin contribuția inestimabilă a lui Primarele Limbosu Rotar și a clubului local, un veritabil centru de pregătire a tinerelor voleibaliste sârbe PE BANII ROMÂNILOR, Blabla Blaj. Campioanele mondiale Buša, Milenković, Mirković, Aleksić, au supt din gros de la punga publică a comunității blăjene. Și în timp ce SRB a ajuns pe locul 1 în lume, noi (RO) suntem pe locul 21 în Europa. Felicitări, Limbosule, așa să-ți ajute Dumnezeu! Și uită-te cum primarul Serbiei nu a primit medalie! 😂

klap.ro

Meciul pentru bronz
Italia – SUA 3 – 0 (25-20, 25-15, 27-25)
Spectatori: 6376 (Ce?? Exact ca la finală? Ce coincidență! 😉 )

ITA a fost clar mai bună în atac (42-31) și la blocaj (10-7).

Cea mai bună marcatoare: Paola Egonu (#18 opusă ITA, club VakıfBank), 25p!

Echipa Ideală a CM 2022 (F)

Extreme: Gabriela „Gabi” Braga Guimarães (BRA, club VakıfBank) și Miriam Sylla (ITA, club Vero Volley Monza)

Coordonatoare: Bojana Drča (SRB, club Leningradka Sankt Petersburg)

Centrale: Ana Carolina „Carol” Da Silva (#4, club Dentil/Praia Clube) și Anna Danesi (ITA, club Igor Gorgonzola Novara)

Opusă: Tijana Bošković (SRB, club Eczacıbaşı)

Libero: Teodora Pušić (SRB, club… Rapid București!)

Cea mai bună jucătoare: Tijana Bošković (SRB, club Eczacıbaşı)

Tijana Bošković joacă acum a 8a stagiune la rând la Eczacıbaşı Istanbul. Are 25a, 1m94. Are un simț al atacului ieșit din comun, variindu-și rapid acțiunile după cum impune situația. Nu se plânge că nu-i vin bine pasele. Atacă și cu elan de 3 pași și de 1 pas jumătate și de pe loc și face puncte din poziții „imposibile”. În unele faze din finală a fost văzută cum ajunge cu buricul până la banda de sus a fileului! Comentatorilor de limbă engleză le place s-o numească „Boss”, dar tolomacii nu știu că numele ei nu se pronunță cu S, ci cu Ș. Ca și mulți tolomaci de pe la noi.

Antrenorul campioanei mondiale este italianul Daniele Santarelli. Mai mulți italieni au antrenat diverse naționale participante, dar la acest CM n-a fost prezent niciun antrenor sârb.

Unde spui Moș Ary Șontorogu (prezidentul FIVB) spui și tâmpenie. Tot o enormă tâmpenie a fost protocolul festivității de premiere. Cele 3 echipe medaliate au fost aliniate pe 3 rânduri ca un pluton de infanterie. Adică unele jucătoare stăteau cu spatele la altele. Până și organizatorii premierii juniorilor de la noi sunt mai deștepți. Podiumul a fost un fel de prosteală de… podeț (?), pe unde circulau greu fetele cu premii individuale. Apoi podiumul a fost ocupat pe rând (ce??) de echipele medaliate. Astfel, până a venit rândul Serbiei, Italia era de mult dispărută de pe scenă. Și Brazilia. Bine că măcar n-au mai pus maneaua cu uiardă cempions. Sârboaicele și-au cântat cu multă energie (con brio) imnul național, dar și îngrozitor de fals! 🤣

ottobroker.ro

Deși calitatea voleiului a fost de nivel foarte înalt, se constată din nou că popularitatea voleiului a scăzut sub domnia tâmpitului de Moș Ary Șontorogu. Multe meciuri, chiar dintre echipe tari, au avut sub 500 de spectatori.
BRA–JPN: 215 spectatori!
SRB–GER: 307 spectatori!
Majoritatea echipelor și-au păstrat oarecum pozițiile din ierarhia mondială, cu excepția celor mai slabe, care s-au prăbușit neavând nicio victorie: Columbia, Kazahstan, Camerun și prietena noastră Croația (cu Pașa Akbașa cel Fudul), care a căzut de pe 19 pe 27. De unde rezultă, că, pentru ierarhia mondială, e mai bine să nu participi la o competiție decât să participi ca ultima găină.
TUR a suferit foarte mult de pe urma absenței Elfiței Karutasu Căruțașu. Guidetti așteaptă cu nerăbdare ca această trădătoare să poată juca pentru naționala Turciei.

Când eram copil, printre emisiunile radio-tv preferate erau și cele de umor: poante, scenete, mai un Benny Hill, mai un Mr Bean… De la începutul sec 21, spectacolele și programele de umor au fost treptat și puternic infestate de golănie și de vorbe spurcate. Azi nu ai umor, dacă nu te exprimi ca cel mai jegos golan din Blaj sau ca Limbosu. Acum nu mai este potrivit să lași acces liber copiilor la umor.

Tot așa azi nu mai poți lăsa acces liber copilului la tv din pricina nestăvilitei propagande homosexuale. Înainte de festivitatea de premiere, lesbiana Carol (centrală BRA) a fost urmărită de camere cum se duce în public la „iubita” ei, Anne Buijs (extremă NED), și cum cele două își sug grețos fețele. Nu e un aranjament „subtil”? 😉 Adică n-au dat-o pe Bošković cum se duce la familia sa și se pupă familial cu ea, nici vreo altă jucătoare, care să se pupe cu sor-sa… Ca să vezi cum s-a nimerit ca țucătura să fie una lesbiană, de propagandă.

Comentezi?