COJOCĂREALA DE PAȘTI | Cu care Nederlanda am jucat, bre? * Început cu stângul * Nicio șansă pentru calificarea la CM

aqualine.ro/

 

Proștii lui Cojocaru, între care am putea să-l includem și pe antrenorul leșinat El Cârpacio El Zapacito Naranjo, ne-au anunțat că pentru campania 2024 pentru LEAu au perfectat și niște meciuri de pregătire. Când au zis de Nederlanda, nu mai puteam de uimire apreciativă.

Și au jucat naționalele noastre cu Nederlanda, iar Scribălăul Federației (cine-o fi?) nu mai putea de excitare că era cât pe ce să câștigăm meciul (scor final: 3–2). În realitate, echipa noastră condusă de demnul jalnic antrenor Naranjo, s-a chinuit să facă față echipei… de tineret a Nederlandei și nici pe aia n-am fost în stare s-o batem. Deci NU am jucat cu echipa care a câștigat bronzul la CE, bă rătăcitule de Scribălău, ci cu niște aspirante.

Contrar proclamațiilor pompoase și delirante ale Scribălăului, prestația echipei a fost foarte slabă. Dacă anul trecut am stat foarte prost la capitolul extreme, anul acesta e și mai rău. Extremele noastre s-au dovedit ieri mai puțin eficiente decât un pahar gol. Au apărut ca umplutură trosnitoarea prost calibrată Ariana Pîrv2 și apatica Cristina Miron (ce mare deosebire față de cum juca când era fată tânără necăsătorită!). Rodica Buterez continuă să aibă un blocaj în joc, blocaj care a apărut după ghinionista desemnare de către Proștii lui Cojocaru a titlului de Cea mai bună „sportivă” română la sfârșitul lui 2022. De atunci jocul ei a tot scăzut, iar ce nu știți despre jocul ei din Germania (Potsdam) e că doar în 2-3 meciuri eficiența ei în atac a sărit peste 40%. Iar ieri a făcut abia 5p în 5 seturi! Unde o mai punem și pe Miron cu 2p în 5 seturi și avem imaginea catastrofei care ne așteaptă.

La centrale, unde am stat cel mai bine anul trecut, am pierdut 2 jucătoare valoroase. Una e Raisa Ioan, care a suferit Blestemul lui Avrămuț Iancu (altfel, spus accidentare-pedeapsă pentru c-a jucat la Blabla Blaj). Echipei i-a lipsit și Cea mai bună jucătoare a anului trecut, și ea accidentată. Nu, nu este vorba de cea oficială, accidentata Adelina Budăi Ungureanu, ci de cea reală, centrala Denisa Ionescu. Pe de altă parte, sperăm ca revenita Diana Ariton să demonstreze că ne putem baza pe ea. A început promițător.

creditfix.ro

Acum, dacă stăm bine la ceva, asta ar fi postul de libero (Diana Vereș, Alexandra Ciucu).

ottobroker.ro

Noi am avertizat din timp că El Cârpacio va fi o piedică enormă pentru scopul de a ajunge la CM 2025, dar Proștii lui Cojocaru Ocolește sunt prea fuduli ca să primească sfaturi fundamental de valoroase. Cine să raționeze acolo? Universitalu Cojocaru? Stîncelul lui Limbosu? Sinistra Duță? Generalul Bacșiș? Nicolonțea? Glumeața Cristiana Dorobanțu Dedu? Ce glume bune! Și ce triste.

Așa că, dragi spectatori, pregătiți-vă de o vară în care mai degrabă vom coborî pe scara clasamentului mondial decât să urcăm treptat către o calificare la Campionatul Mondial. 2024 va fi un an pierdut pentru voleiul feminin românesc.

Primele meciuri ale naționalelor RO (M+F) vor avea loc pe 17 mai.

Comentezi?