LC (F) 2024 Finala | Conegliano câștigă un meci slab * Egonu ca Inneh Varga * Medalii insuficiente!

Sursa: CEV
magnolia.ro/

 

A. Carraro Imoco Conegliano – Allianz Vero Volley Milano 3 – 2 (25-14, 23-25, 25-19, 19-25, 15-9) (107-92)
Spectatori: 9300

Spre nemulțumirea spectatorilor și spre deosebire de finala masculină desfășurată anterior tot la Antalya, finala feminină a LC a început cu 2 seturi foarte slabe. Dacă Conegliano a jucat slab în primul set, Milano nici n-a existat. Frumușața Isabelle Haak (#11 opusă Conegliano) a făcut 7p, dar de la Milano 4 atacante au avut 0% eficiență a atacului! Marea Paola Egonu (#18 opusă Milano) a făcut 5p pentru echipa sa și 5 pentru adversare.
În  setul 3 calitatea jocului a crescut ușor, dar Milano, după ce a câștigat la limită setul 2, a rămas mereu în urmă. Egonu a făcut cel mai tare set din viața ei, cu bilanț zero și eficiența atacului 11%! Mi-am zis în barbă: Iat-o pe Inneh a lui Milano! 😄 În setul 4 Conegliano a continuat să atace, dar acum cu multe greșeli neforțate. Și fetele au pierdut setul pe mâna lor. A fost singurul set în care Egonu a mișcat ceva.
Aș zice că abia în setul 5 Conegliano a făcut un joc superior. Milano căzut cu tot cu Egonu.

Singurul capitol în care Conegliano a dominat clar a fost atacul. Scorul atacurilor: 60-48.

Cea mai bună jucătoare: Joanna Wołosz (#14 coordonatoare Conegliano)
Cea mai bună de la Milano: Raphaela Folie (#7 centrală), 7p, 44%
Cea mai bună marcatoare: Isabelle Haak (#11 opusă Conegliano), 23p, 42%
Cel mai eficient atac: Sarah Fahr (#19 centrală Conegliano), 9p, 56%
Cea mai bună recepție: Monica De Gennaro (#10 libero Conegliano)
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe atacuri cedate: Paola Egonu (#18 opusă Milano), 19p, 27%!, 12 atacuri cedate (7+5)!

creditfix.ro

Conegliano câștigă LC pentru a 2a oară, cu un parcurs excepțional cu victorii pe linie, inclusiv în deplasare la VakıfBank și la Eczacıbaşı. Victoria de azi vine ca o încununare a unei stagiuni minunate, în care Conegliano a câștigat 4 din cele 5 trofee posibile: LC, Serie A1, Cupa Italiei, Supercupa Italiei. A ratat CM al Cluburilor, unde n-a participat.

ottobroker.ro

Echipa a fost antrenată de Daniele Santarelli, care este și selecționerul Turciei.

Festivitatea de premiere nu se putea să nu fie fără incidente, mai ales să Proștii lui Boričić au programat ambele finale una după alta. Echipele învinse s-au bucurat simultan, dar separat, apoi învingătoarele s-au bucurat separat. Dacă Proștii noștri vin la festivitățile de premiere cu roabele pline de medalii, Proștii lor s-au pomenit că nu au destule medalii 😄 Ca exemplu, a rămas fără medalie Marko Podraščanin. Doamne, oare de ce voleiul, sport estetic, e blestemat să fie infestat de atâta imbecilitate?

Podraščanin rămâne fără medalie!

Nici la categoria Cel mai bun jucător n-au nimerit-o Proștii. La masculin distincția a ajuns la Alessandro Michieletto, iar la feminin a ajuns la Isabelle Haak. Cu toate că suntem îndrăgostiți de ea (și de multe altele!), nu putem să aprobăm acest titlu. Adică faci 23p pentru echipa ta, dar și 11 pentru adversare? Păi treabă-i asta?

Haos la festivitatea de premiere

Comentezi?