CSM Lugoj – Penicilina (F3T3 meci 3/3): 3 – 0 (25-23, 25-15, 25-20) Evoluția…

aqualine.ro/

CSM Lugoj – Penicilina (F3T3 meci 3/3): 3 – 0 (25-23, 25-15, 25-20)

Evoluția scorului
SET 1: 5-8, 11-16, 14-21, 24-21!, 25-23 : (1–0)
SET 2: 8-2, 16-5, 20-5!, 21-13, 25-15 : (2–0)
SET 3: 8-6, 16-11, 21-19, 25-20 : (3–0)

Durată: 1h20
Victorii: 2–1

În primul set Penicilina a părut că a pus stăpînire pe joc și controlează situația, dar odată ajunsă la punctul 21, a permis adversarelor să facă 10 puncte la rînd! Așa ceva nu trebuie să existe în Divizia A1! Și de la un scor de 21-14 au ajuns să piardă setul. Ce altă explicație poate fi decît atmosfera proastă din sînul echipei?? Și cine întreține această atmosferă îmbîcsită de 6 ani? Nimeni altul decît electricianul care s-a văzut șef de club. Sau tot nu mă credeți?
Catastrofa a continuat și în setul 2, cînd la 5-20 am crezut că va fi acesta cel mai prost set din istoria Penicilinei. Pînă la urmă, fetele și-au mai revenit, iar setul al 3lea a fost unul ceva mai normal.

vivacredit.ro

Ambele echipe își păstrează locurile, așa încheind și evoluția lor în campionatul 2015-2016: 7 CSM Lugoj, 8 Penicilina.

Cu mai puțin de 60 de puncte realizate în acest meci, Penicilina a sfîrșit stagiunea 2015-2016 la fel de dezonorant cum a început-o (39 pct cu CSM Tîrgoviște). Saltul de la locul 11 (la sfîrșitul stagiunii trecute) pe acest loc 8 este dă o iluzie în legătură cu creșterea în valoare a echipei. În realitate, celelalte echipe de la locul 9 în jos au scăzut drastic în valoare, Penicilina rămînînd la fel de valoroasă ca anul trecut. Iar anul viitor va fi tot cam așa, pentru că nici o jucătoare serioasă nu va veni la echipă atîta vreme cît Stîngâșinși face cărțile.
—–

Valerijan Luka (antrenorul CSM Lugoj), pentru Volei Iași și Volei România:

Și noi și Iașul vroiam locul 7. E frumos și sportiv și voleibalistic e să joci pînă la capăt șansa pentru un loc mai sus în clasamentul diviziei A. Știam că Iașul joacă mai bine acasă decît în deplasare și am jucat șansa noastră. La un moment dat era 20-14 pentru echipa din Iași și nu ne-am predat pînă la capăt.

SR: Ați făcut 10 puncte la rînd… Au adormit fetele de la Iași?

VL: Nu cred că au adormit! E poziția cînd e ridicătoarea pe fileu și cu centrul care e mai slab în atac, unde majoritatea paselor merg în zona 4. Tactic, noi am pregătit meciul la poziția asta și am blocat-o pe Katarina Jovanović. A sărit foarte bine un copilaș care azi împlinește 19 ani (Jasmina Petromăneanț), care a intrat ca schimbare la serviciu în locul lui DeGeest. A sărit foarte dificil pentru echipa din Iași și am cîștigat setul.

SR: În setul 2 ați lăsat Penicilina la punctul 5.

VL: Deja s-a dezghețat atunci jocul [CSM Lugoj]. Fetele de la Penicilina au picat psihic după primul set, era normal și de așteptat. Setul 3 mai echilibrat, cam la valoarea ambelor echipe. S-au scos niște mingi frumoase. Noi am sărit [la blocaj] extraordinar de bine. Am făcut 15 puncte direct din serviciu și vreo 14 din blocaj. Adică tactic destul de bine ne-am pregătit.

SR: Cum ai caracteriza jocul Penicilinei?

VL: Nu-i treaba mea. Dan [Gavril] e un meseriaș foarte bun. Au fost niște jocuri între noi 2, ca tehnicieni… Eu am schimbat centrii între ei și asta a adus un plus la noi, am jucat altceva tactic decît ce am jucat pînă acuma (în primele 2 meciuri [din Faza 3]). Și noi și Penicilina ne știam. Ăsta a fost al 8lea meci, că am jucat și în pregătiri împreună. Noi am avut un minus mare că am jucat cu a 2a ridicătoare, care nu-i deloc aproape de valoarea Luminiței [Trombițaș]. Oricum, a ținut un joc destul de plăcut. A fost ultimul meci al Laurei Lungu și vreau să-i mulțumesc pentru tot ce-a făcut pentru voleiul lugojean. A fost ultimul meci al lui DeGeest, care pleacă la altă echipă, merită să cîștige mai mulți bani. Noi la anul încercăm să facem ce am făcut și anul ăsta: să creștem copile. Ieri la un moment dat în teren am avut 5 copile sub 21 de ani și cu asta mă mîndresc mult.

SR: Deci rămîi la CSM Lugoj și stagiunea următoare…

VL: Așa ar fi normal. Dar nu se știe niciodată viața antrenorului.

SR: Mă gîndeam că ar fi bine pentru volei în general să fie o continuitate și la componența echipelor și la antrenori.

VL: E o problemă mare în voleiul românesc: sînt 5-6 echipe cu bugetele mult mai mari decît echipele din eșalonul al 2lea. În eșalonul 2 noi ne orientăm spre a produce și a face din talentele românești ceva pentru viitorul voleiului românesc. Sînt multe fete care ar putea juca în eșalonul 2, dar sînt rezerve în eșalonul superior și nici nu intră [în teren]. N-ar fi rău pentru voleiul românesc ca fetele talentate să vină în eșalonul 2 și să arate ce pot.

SR: Avem imediat o participare în Liga Europeană și nu prea avem din cine să facem echipa [națională].

VL: Cînd te gîndești la lotul de senioare, te gîndești de la loturile de cadete și de junioare: ce vine din urmă și ce trebuie făcut. Acest campionat [Liga Europeană] e făcut ca echipele să prezinte loturile B, nu loturile A, să arate copiii ăia care vin din urmă ce pot face. Nu cred că e o problemă a României echipa A, ci baza.

SR: Un bilanț pentru CSM Lugoj?

VL: Noi ne-am propus să nu picăm din divizie și, dacă putem, să fim în primele 8. Am făcut asta la începutul lui martie cînd am cîștigat meciul cu Piatra Neamț. Că am luat chiar locul 7, asta a fost frumos. Felicitări și echipei din Iași, care a ținut cu dinții pînă la capăt și a intrat în primele 8 echipe. Noi sîntem o echipă cu buget destul de redus, dar încercăm să jucăm un volei frumos și cu fete tinere să obținem performanțe.

SR: CSM Lugoj e recunoscută ca o echipă care joacă cu entuziasm, cu bucurie.

ottobroker.ro

VL: În mare, toți, și ăia care au bani mulți, fac volei nu numai pentru bani, ci și pentru că iubesc voleiul.

SR: Vacanță plăcută!

VL: Mersi. Mă duc la Timișoara la turneul de promovare. Pe 15 [mai] încep antrenamentele cu fetele care-s mai tinere că n-am voie să le dau atîta pauză. Pentru ele acum e faza de a corecta niște lucruri în tehnică.

Comentezi?