Cupa CEV (F) 2023 Semifinale retur | Blabla Blaj pregătită de un nou record * Bjelica, te simți bine? Dar tu, moș Caprara?

 

Blabla Blaj – CSM Târgoviște 3 – 1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20)
Spectatori: 1200

Deși așteptată cu interes și această semifinală, spectacolul sportiv a fost stricat de CSM Târgoviște, care în niciun moment n-a dat impresia că ar avea forța să câștige. Măcar meciul, dacă nu și calificarea. Buterez (#3 extremă CSMT) a clacat încă din primul set, iar Matei (#11 extremă CSMT) a fost doar cu puțin mai brează. Dacă româncele au avut o scuză că n-au primit destule pase, ca să-și repare procentajul slab din atac, opusa Bjelica (#10) n-a avut nicio scuză. Această „campioană mondială” a repetat jocul catastrofal din tur, când a făcut 15p în 3 seturi, cu 33% eficiență în atac. Atunci a făcut și 10p pentru adversare, adică 2 servicii greșite, 4 atacuri în bălării și 4 blocaje încasate.
Acum marea opusă sârbă a făcut 8p în 2 seturi, 29% eficiență și 6 p pentru adversare, adică 4 în bălării și 2 blocaje încasate. Asta-i panaramă de opusă?  Dacă aș fi vreun șef pe la CSMT aș trage-o pe coniță la niște întrebări, ca să explice cum de-a jucat atâta de prost. Și, eventual, dacă a primit niște telefoane sârbești de la cineva din Blaj. 😉
Rezerva sa, Zadorojnai a jucat mai bine. Poate și Caprara ar trebui luat la întrebări, de ce a ținut-o pe slaba Bjelica în teren când o avea pe Zadorojnai.

La drept vorbind, nici Blabla Blaj n-a strălucit în joc și are ce căpăci Zhu Ting peste 2 săptămâni.

După setul 2, Blabla Blaj era deja calificată în finală și ce a urmat a fost un alt meci, în care s-au hârjonit rezervele.

Statistica a fost făcută varză de statisticianul de la Blabla. Gen Blabla a marcat 4 ași, iar CSMT a încasat 7. 😊 3 de la extratereștri. CSMT a marcat 7 ași, iar Blabla Blaj a încasat 15! Atâta-s de proști.

Cea mai bună jucătoare și cele mai multe blocaje punctate: Jovana Kocić (#6 centrală Blabla), 11p, 55%, 5 blocaje
Cea mai bună de la CSMT: Mira Todorova (#7 centrală), 10p, 64%
Cea mai bună marcatoare: Iuna Zadorojnai (#2 opusă CSMT), 16p (dublu față de Bjelica!), 41%
Cel mai eficient atac: Denisa Ionescu (#15 cnetrală CSMT), 12p, 56%
Cea mai bună recepție: Ghergana Dimitrova (#1 extremă Blabla)
Cea mai slabă jucătoare: – Nu ne putem pronunța obiectiv cu așa comicărie de fișă statistică. Dar e clar că Bjelica nu și-a făcut treaba grav.

În tur: 3–0. Punctaj cumulat: 6–0 . Blabla Blaj se califică în finala Cupei CEV, unde va întâlni pe Savino Del Bene Scandicci, primul meci probabil la Târgu Mș pe 5 apr. Returul pe 12 apr.

Blabla Blaj ajunge în finala Cupei CEV pentru a 2a oară. Prima dată, în meciul de acasă contra Unet e-work Busto Arsizio, Jucărica lui Limbosu a realizat recordul rușinos al competiției cu cel mai rău scor dintr-o finală de Cupă CEV (M+F) de când s-a adoptat sistemul punct-pe-acțiune. Poate reușește un nou record?

Ieri, în Cupa CEV, semifinala 1 retur:

THY Istanbul – Savino Del Bene Scandicci 3 – 2 (25-21, 18-25, 26-24, 23-25, 15-10)
Spectatori: 815

În tur: 0–3. Punctaj cumulat: 2–4. Savino Del Bene Scandicci se califică în finala Cupei  CEV.


Colțul comentatorului

Dragoș Cojocaru e și el foarte inteligent ca orice comentator tv. Doar că spune multe prostii. Cică „o echipă a Blajului mult mai experimentată”, referindu-se la presupusa experiență a Jucăricii lui Limbosu în cupele europene. 6 ani, mamă mamă! 😊 Bă, Cojocarule, tu ți-ai pus problema că, de la an la an, numai Limbosu și Sergiulacheu Ștefănescu mai rămân în echipă? Poate și 1-2 jucătoare. Experiența aia multă a Blablei Blaj e doar experiența cumulată a componentelor actuale.

Și cică „Arbitrul principal cere celengi”!! 😊 😊 Cum să facă, prostule, principalul contestație? Pe cine să conteste, bă?? Pe sine? Sau a cerut o verificare video, așa cum și el poate cere la nevoie?

Comentezi?