# **CUPA MONDIALĂ 2019 (F) |** O COMPETIȚIE TEMBELĂ Cînd eram copilași, ne uitam…

# **CUPA MONDIALĂ 2019 (F) |** O COMPETIȚIE TEMBELĂ Cînd eram copilași, ne uitam…
aqualine.ro/

# **CUPA MONDIALĂ 2019 (F) |** O COMPETIȚIE TEMBELĂ

Cînd eram copilași, ne uitam la fotbal și auzeam de la prostul de **Țopescu** de „Campionatul Mondial” la fotbal. Pentru că toate sporturile aveau un campionat mondial. Mai apoi am aflat că la fotbal era, de fapt, „Cupa Mondială“. Dar pînă la urmă, ideea era aceeași. Dar acum, cu proștii lui **Moș Ary Graça Șontorogul **de la FIVB, avem în volei și *Campionat Mondial*, și *Cupă Mondială*! Și *Liga Națiunilor*! Deși au formate diferite, cele 3 competiții mondiale de volei adună cam aceleași națiuni mai răsărite în volei, cu ajustări continentale.

Ei, cît de proști că fie diriguitorii voleiului mondial ca să programeze 4 competiții majore în 5-6 luni? Liga Națiunilor, calificările pentru JO, campionatele continentale și Cupa Mondială! Desigur, nu uităm că voleibaliștii de vîrf au în restul anului și campionatele naționale, cupele naționale, cupele continentale, ba chiar și un campionat mondial al cluburilor!

Nu-i de mirare că voleibaliștii de vîrf protestează contra chinului inuman la care sînt supuși de vișăneii din FIVB, dar cui îi pasă? De aceea, mai multe națiuni participă la aceste competiții cu seriozitate selectivă. De exemplu, după ce Serbia a cîștigat CE feminin, a trimis la Cupa Mondială garnitura a 2a.

klap.ro

**Clasamentul final al Cupei Mondiale 2019 (F)**

1. CHINA 11 victorii din 11 meciuri, 32 pct
2. SUA 10v 28p
3. Rusia 8v 23p
4. Brazilia 7v 21p
5. Japonia 6v 19p
6. Coreea S 6v 18p
etc

*Cea mai bună jucătoare:* **Zhu Ting **(extremă CN)

*Cele mai bune extreme:* **Zhu Ting **și **Kelsey Robinson** (USA)
*Cea mai bună coordonatoare:* **Ding Xia** (CHN)
*Cele mai bune centrale:* **Irina Koroleva** (RUS) și **Yan Ni** (CHN)
*Cea mai bună opusă:* **Andrea Drews** (USA)
*Cel mai bun libero:* **Wang Mengjie** (CHN)

ottobroker.ro

Numai proștii lui **Moș Ary Șontorogul **știu cum au dat titlurile astea, pentru că statistica spune că** Ding Xia **e abia a 5a în clasamentul coordonatoarelor, prima fiind japoneza** Miya Sato.**

Azi, 1 oct, a început, tot în Japonia, și Cupa Mondială la volei masculuin.

FOTO: **Miya Sato**.2 thoughts on “# **CUPA MONDIALĂ 2019 (F) |** O COMPETIȚIE TEMBELĂ Cînd eram copilași, ne uitam…

  1. De curiozitate, imi poți explica si mie de ce Țopescu a fost un prost? Ca se pare ca la tine toți sunt proști, dar la afirmația asta josnica chiar te-aș ruga sa imi zici si mie motivul.
    Mulțumesc.

  2. Nu voiam să-i replic unui zăpăcit care nu pricepe de la sine de ce a fost Țopescu un prost. Dar văd că se apucă unii să dea cu liche și măcar lor să le explic. De multă vreme, comentatorii sportivi au fost ținta satirei societății, ei fiind cei mai mari producători de „perle” (alături de cei „din carnetul grefierului”). Ei au siluit limba română în fel și chip și de la ei avem imbeciltăți gen „golgheter”, „golaveraj”, „coșaveraj”, „pas” (în loc de pasă), „timp de odihnă”, „face diferența”, „repriză”, „peluză” (adică o parte a tribunei) și multe altele. Țopescu a fost și el tata lor. Chiar dacă nu era la fel de tont ca alde Pumnea sau Satmari.
    Apoi, să știți că ăia de apar la teveu nu-s niște zei. Afar’ de îNȘelaru care e ca un zeu indian grăsun! Țopescu nu-i zeu, Hagi nu-i, Pîrv nu-i. De aceea, oamenii își pot spune părerea despre ei. Tu, Stănescule, habar n-ai cine a fost Țopescu, erai prea necopt pe atunci. Și acum cam la fel. Și pentru că tu vezi afirmații josnice unde nu sînt, și strici atmosfera, vei fi dat afară de la grup. Du-te la pupincuriști.
    Și să mai știi, prostule, că nu la mine toți sînt proști, ci așa e în societate. Asta e lege a firii: 90% din populație e prostimea. Iar proștii ajung înhăitați să ne conducă și să ne chinuie de 30 ani. Din cauza proștilor n-ai tu autostrăzi și tot din cauza proștilor nu mai avem noi volei.
    Ceilalți care au dat cu liche la comentariul zăpăcitului, au cîteva ore să-și retragă sprijinul. 😉 Ori vor fi și ei dați afară de la acest grup. Aici luptăm contra prostiei și n-avem nevoie de suporteri ai prostiei.

Comentezi?