# CUPLUL DE COVIZI, **GHIULICĂ** ȘI **PĂHĂRICĂ LIMBOSU,** IAR NE FAC DE RÂS ÎN…

aqualine.ro/

# CUPLUL DE COVIZI, **GHIULICĂ** ȘI **PĂHĂRICĂ LIMBOSU,** IAR NE FAC DE RÂS ÎN EUROPA * VISUL LUI **LIMBOSU** S-A ÎMPLINIT: BLABLA BLAJ A IEȘIT DIN GRUPE! * RECORD DE ECHIPE MASCULINE ÎN LIGA CAMPIONILOR?

ottobroker.ro

Știți deja că Blabla Blaj a sărăcit vara aceasta și **Limbosu** n-a mai vrut să-și înscrie echipa în Liga Campionilor. Bazat pe problemele financiare generate de pandemie, ați zice că e *doar unul *dintre cluburile care au refuzat înscrierea. Dar nu! Prin refuzul **Jucăricii lui Limbosu**, RO lui **Ghiulică** este singura țară (socotind masculin și feminin) care are acest tip de abandon în faza grupelor. Din 36 de locuri deja repartizate în faza grupelor (M+F), *doar unul singur* a rămas neocupat. Vă reamintim cum ne-au mai făcut de râs în Europa **Limbosu**, **ZaDarko Arena** și **Salaoru**, în mai 2018, prin cea mai rușinoasă finală a unei cupe europene din toate timpurile. De data asta are o contribuție și **Ghiulangiul**, pentru că nu a găsit la timpul potrivit o soluție. Cele 5 locuri din cupele europene repartizate RO puteau fi ocupate considerând ordinea echipelor din clasament. Iar dacă toate refuzau, cum a făcut și Dinamo, este tot vina **Ghiulangiului**, pentru că a adus la groapă voleiul românesc, popularitatea lui în societate, în așa fel încât este extraordinar de greu de atras fonduri de la sponsori, deci este de înțeles că, pentru multe cluburi, participarea în cupele europene e un uriaș lux.

În competiția masculină pare a fi un paradoxal record de participare, cel puțin pentru acest deceniu. Deși ne așteptam la o sărăcire a cluburilor, s-au înscris, nu mai puțin de 36 de echipe. 18 din ele se luptă pentru cele doar 2 locuri disponibile în faza grupelor. De aceea sistemul de calificare presupune în fiecare dintre cele 2 runde, câte 3 turnee a câte 3 echipe, fiecare echipă organizând câte un turneu. Rămâne de văzut câte din cele 36 echipe M plus 29 echipe F, vor putea rezista financiar de-a lungul competiției.

Nu ne putem gândi că Arcada Galați ar putea păși în grupe în dauna unor alde Dinamo Moscova, Trentino sau Jastrzębski Węgiel. Ba chiar întrevedem că își va trimite rezervele la meciuri, ca să iasă din competiție din primul tur. Chiar așa, din cauza celor 3 (6?) turnee, programul diviziei A clocit de **Consiliul Slujitor **va fi grav perturbat. Aici și din cauza **Proștilor lui Boričić**: cum să joci etapă sâmbătă, apoi meciuri tari în LC marți, miercuri, joi și apoi iar etapă sâmbătă? Și asta de 3 (6?) ori? Și cu deplasări în străinătate!

vivacredit.ro

Comentezi?