CUPRO (M) 2024 FINALA | Rapid câștigă cupa pentru prima dată * Câinele n-a primit medalie * Celengiu, celengiu * Banii dulci

aqualine.ro/

 

Steaua București – Rapid București 1 – 3 (25-22, 22-25, 14-25, 26-28)
Spectatori: 650

Toate meciurile fazei finale a Cupei României s-au terminat cu scorul de 1–3. Steaua a început finala cu energie și a pus în dificultate Rapidul printr-o ofensivă mai organizată. Evidențiat: extrema Łukasz Wiese (#13 Steaua). Cu Amir Ghafour în frunte (#10 opus) Rapidul a controlat setul 2, iar Steaua s-a străduit să țină pasul.
În setul 3 Steaua a fost prinsă în corzi de adversari, care au greșit mai puțin, dar au avut și un blocaj eficient. În setul 4 Rapidul mărșăluia spre victorie, dar Steaua (evidențiat extrema Mircea Peța) s-a zbătut din răsputeri și a egalat situația la puncte. Niște greșeli neforțate i-au împiedicat pe steliști să ducă meciul în setul despărțitor, iar Rapidul a valorificat a 2a minge de meci.

Scorul blocajelor: 3-10.

Cel mai bun jucător: Wojciech Sobala (#5 central Steaua), 9p, 63%
Cel mai bun de la Rapid, cele mai multe blocaje punctate: Aliasghar Mojarad (#15 central), 10p, 71%, 4 blocaje
Cel mai bun marcator: Amir Ghafour (#10 opus Rapid), 18p, 43%. El a fost ales greșit drept cel mai bun jucător oficial de Proștii lui Universitalu Cojocaru, că ei s-au luat după numărul de puncte.
Cel mai eficient atac: Gabriel Bontea (#14 opus Steaua), 8p, 62%
Cea mai bună recepție: Mircea Peța (#4 extremă Steaua)
Cel mai slab jucător: Gabriel Cherbeleață (#11 opus Steaua)

bijubox.ro

Rapid București câștigă Cupa României 2024, prima Cupă a României din istoria clubului.

Meciul a fost frumos, ca după regulile literaturii, cu construirea dramei, punctul culminant și deznodământul 😊 A făcut excepție, poate setul 3, când cafteala a fost dezechilibrată și am profitat de moment ca să tragem cu coada ochiului la meciurile de forță din campionatele feminine turcesc și polonez. Și acolo le-am văzut pe cele două leșinate mult-lăudate de scribălăii federației, opusele Karutasu (VakifBank) și Inneh Varga (Chemik Police), care iar ne-au făcut de râs. În acest sezon VakıfBank a ratat niște ocazii din cauza opuselor leșinate (Thompson și Karutasu), în timp ce Chemik Police se menține pe locul 1, semn că punctele necesare le fac alte jucătoare și mai puțin Varga. Cred că nici Karutasu nici Varga nu vor fi păstrate la echipele lor actuale.

Proștii lui Universitalu Cojocaru au început iar cu imnul intonat de o Alexia afonă, care a stâlcit niște note.

Festivitatea de premiere a fost destul de rapidă și de haotică. Când a venit momentul medalierii rapidiștilor, a venit Universitalu cu roaba de medalii și a medaliat tot ce a prins, pe toți pițifelnicii de la Rapid. A lipsit dintre medaliați doar câinele din curtea clubului. Că doar știe el, Universitalu, să se pună bine cu mediul ca să mai prindă un mandat de preș.

Deși Proștii au avut timp o săptămână ca să corecteze reclamele tâmpite de pe gardul electronic, nici nu s-au sinchisit. Au rămas aceleași designuri tâmpite.


Colțul Șelărenilor

Experiența finalei ne-a fost iar stricată de Șelăreasa cu vocea eu de femeie abuzată, care se chinuie să pară veselă, și cu vorba ei haotică, amețitoare. Ea întâi vorbește și apoi gândește. Deseori nici nu mai gândește. Nu știu cum de nu i-e rușine TVR-ului s-o tot scoată pe ecran.

Perle Șelăreasa:

Marechal, excepțional ieri. [În semifinală, Marechal a fost calitativ al 2lea din coadă și se vede și pe fișă]

Wiese are un braț și un umăr foarte puternic. [Acordul, Șelăreaso! Dar are numai un braț?]

– N-are rost să-ți irosești celengiu.

– O opțiune serioasă pentru câștigarea cupei.

– Per total

îNȘelaru se chinuia din răsputeri să se exprime corect când venea vorba de contestația video, dar nevastă-sa l-a bruiat cu succes. Celengiu, celengiu.

ottobroker.ro

În schimb, la stâlcirea numelor, s-au asortat. Čubrilo [ciubrilo] a fost [kubrilo], iar Krajčovič [kraiciovici] a fost ori [kraicev] (la el) ori [kraicevici] (la ea).

Sub influența bruiajelor nevestei, îNȘelaru a stâlcit și numele arbitrului principal. Cică Alexi Paul Szabo. Când el e toată ziua Paul Szabo-Alexi și foarte cunoscut în mediul voleibalistic ca fiind președintele unei comisii din federație al cărei nume nici nu-l cunoaște. Comisia federației pentru „volei de plajă”, dar Universitalu Szabo crede că e „volei pe plajă” 😊

Dintr-un micro-interviu am aflat că cel responsabil de nenorocirea opusului Alexandru Rață mai întâi expediat la o echipă de mâna a 2a din Belgia, iar apoi ca al 5lea opus pe lista echipei rusești Zenit St Petersburg: „marele” Bogdan Olteanu. După ce că n-aveam opusă la naționala feminină, acum trebuie să ne căutăm un opus nou și la cea masculină. Bravo, Oltene! Da-s dulci banii, nu-i așa?

Comentezi?