DIVA (F) 2024 E2.1.3 | Meciul etapei * CSM București nu reușește să facă surpriza deși câștigă mai multe seturi * Rapid a jucat cu două opuse… false! * Și TVR Sport are o siglă tâmpită

magnolia.ro/

 

Rapid București – CSM București 3 – 2 (20-25, 18-25, 26-24, 25-14, 15-9) (104-97)
Spectatori: 220

Un meci care ne-a ținut cu sufletul la gură în cea mai mare parte a lui. După rezultatul-surpriză din meciul 2, CSMB a început cu hotărâre și cu gândul serios de a schimba locul 7 pentru locul 2 și a reușit un prim set foarte bun. Ambele opuse, Ioana Baciu (#10 Rapid) și Iuna Zadorojnai (#4 CSMB) au jucat slăbuț. Rapidul a avut 5p în față (14-9), dar CSMB a venit din urmă și a câștigat setul grație a 2 șiruri extraordinare de câte 6p. Cel mai bun set al lui Zadorojnai a fost al 2lea, când oaspetelor le-a ieșit cam orice în joc, iar Rapidul părea că se îndreaptă spre un dezastru neprevăzut de nimeni. Zadorojnai 7p.
Miza meciului fiind mare, Rapidul trebuia să facă ceva (altceva!) ca să profite de ultima șansă. Antrenorul Darko Arena a scos-o pe catastrofa Baciu (care a făcut mai multe pct pentru adversare și a trecut-o pe Nika Marković pe postul de opusă, cu care aceasta e familiarizată. A mai intrat Marisa Radu (#8 coordonatoare) în locul Barborei Koseková și vibrația echipei s-a schimbat. Rapidul mergea spre un câștig de set ușor. Marković s-a descurcat bine (8p) ajutată și de Eli Uattara (#5 extremă Rapid), dar CSMB a răspuns cu Alexandra Sobo (#1 centrală, 6p) și cu Zadorojnai. CSMB a egalat scorul la 21-21, cu perspectiva de a câștiga meciul în 3 seturi. După 2 mingi de set ratate, Rapidul a reușit să supraviețuiască. În setul 4, Rapidul a funcționat perfect, iar CSMB s-a defectat. Evidențiată extrema Bernadett Dekany (7p), care a jucat mai degrabă ca opusă.
În setul 5, prima diferență de 2p a fost la 8-6. De acolo, CSMB n-a mai făcut față și curând a venit un șir de 4p rapidiste. Sobo și Zadorojnai au clacat, dar tot atacul oaspetelor a scăzut la 27% eficiență medie.

Aprecierile statistice devin dificile după un meci în care unele jucătoare au început bine și au terminat prost, iar altele au început prost și au terminat bine.

Cea mai bună jucătoare: Bernadett Dekany (#17 extremă/opusă Rapid), 14p, 43% (în 3 seturi)
Cea mai bună de la CSMB: Marjorie Corrêa (#9 centrală), 12p, 69%
Cele mai bune marcatoare: Iuna Zadorojnai (#4 opusă CSMB), 21p, 50%, și Nika Marković (#9 extremă/opusă Rapid), 21p, 45%. Ele au făcut și 9p pentru adversare și, respectiv, 13p!
Cel mai eficient atac: Iuna Zadorojnai
Cele mai multe blocaje încasate: Nika Marković, 6
Cea mai bună recepție: Eli Uattara (#5 extremă Rapid)
Cea mai slabă jucătoare: Matea Ikić (#20 extremă CSMB)

klap.ro

Scor cumulat: 2–1. Rapid scapă de rușine ca prin urechea acului, iar CSMB ratează o ocazie uriașă de a face saltul extraordinar de pe locul 7 pe 2. Mai ales că scorul cumulat pe seturi a fost 6-7.

La CSMB a fost și o problemă de comunicare între antrenor și jucătoare. Pancenko vorbește stricat în italiană, Măcicășan traduce prost pe „engleză” 20% din ce zice Pancenko, iar jucătoarele înțeleg zero. 😊
CSMB a avut azi o galerie inimoasă. Păcat că echipa n-are nume. Ce-i aia „CSM”? E plină țara de „CSM”.

roadelepamantului.ro

Darko Arena va mai face o excursie la Darko Arena în faza 2 din faza 2. Scuzați stilul ecou 😄

Acest meci a fost prima transmisiune sportivă în direct a canalului TRV Sport lansat chiar azi. Dacă îNȘelaru face parte din echipă, vă imaginați ce nivel de inteligență e acolo. 😊 Prostănacii n-au fost în stare să afișeze programul primei zile pe situl lor, decât după ce ziua era pe sfârșite. Și așa li s-a blocat tastatura pe Caps-Lock 😊 TVR Sport s-a luat la întrecere cu FRV în concursul pentru cea mai tâmpită siglă. Om discuta odată despre gunoiul nemaipomenit care este sigla nouă a FRV, dar proștii de la TVR Sport au scris aproape tot numele canalului cu alb! Dacă în zona aia imaginea e de culoare deschisă, nu mai știi la ce post te uiți. La fel sunt și siglele celorlalte canale ale TVR. Doamne, când s-a prostit lumea asta așa de tare?

Meciul este în reluare tot pe TVR Sport de la ora 0005. Ca să vedeți dacă am povestit corect 😉

Comentezi?