DIVA (F) 2024 Etapa 1.9 | Meciul zilei * Joacă sprințară * Dimitrova neînghesuită * Psihălău și lanțul depresiei

aqualine.ro/

 

CSM Lugoj – Rapid București 1 – 3 (25-13, 20-25, 22-25, 18-25)
Spectatori: 1000 (oare?)

Primul set a arătat un Rapid care nu știe volei. Plasament varză, atacuri varză. Îndeosebi Uattara (#5 extremă) și Baciu (#10 opusă) au ratat într-o veselie. La sfârșitul setului Uattara avea doar 4p marcate și alea pentru gazde! Setul 2 însă a arătat o cu totul altă față a Rapidului și, dacă balanța s-a echilibrat, până la final am văzut un joc frumos ca între 2 echipe de junioare bine antrenate, cu multe faze spectaculoase în felul lor. Cu toate problemele cu titularele, CSML a fost doar puțin mai jos decât vizitatoarele, dar destul cât să nu mai câștige niciun set. Spre finalul meciului lugojencele s-au topit și au făcut mai ușoară câștigarea meciului de către rapidiste.

roadelepamantului.ro

Cea mai bună jucătoare, cel mai eficient atac, cele mai multe blocaje punctate: Nasea Dimitrova (#4 centrală Rapid), 19p, 73%! 6 blocaje. Dimitrova pare a fi cea mai tare jucătoare a campionatului. Și totuși n-o înghesuie nimeni cu cererile de autografe sau de autofoto.
Cea mai bună de la CSML: Mirta Velikonja Grbac (#6 centrală), 10p, 54%
Cea mai bună marcatoare: Andra Artin (#11 extremă CSML), 21p, 42%
Cea mai bună recepție: Silvija Popović (#8 libero CSML)
Cea mai slabă jucătoare: Aliona Martiniuc (#20 opusă CSML)

Rapidul își menține locul 1 în clasament și așteptăm marea ciocneală cu locul 2, Blabla Blaj, de peste 2 săptămâni. Asta dacă nu cumva, în etapa viitoare, CSML nu-i face vreun pocinog Jucăricii lui Limbosu. Totuși nu pricepem de ce fetele rapidiste acceptă echipamentul sinistru, de doliu (negru).

klap.ro

Meciurile de la Lugoj sunt foarte greu de urmărit, a devenit aproape grețos, din cauza behăitorului Psihălău. Ăsta mai e și slab de înger. În loc să încurajeze echipa, deși nu-i treaba lui, îl încurajează echipa pe el. Când echipa pierde, Psihălău cade urgent în depresie și vocea-i sare din gâtlej ca lanțul de pe bicicletă.

Comentezi?