DIVA (F) ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2022–2023 (partea 1) | Prostie și ilegalitate * Cine va mai abandona * Aveți bani de facturi? * Pe cine vor mătura crizele?

 

Aceasta este a 8a încercare anuală de a face o analiză predictivă asupra clasamentului final al campionatului (F) ce stă să înceapă. Rezultatele anterioare au fost destul de aproape de predicții, diferența maximă dintre rezultat și predicție fiind rar de 2 locuri.

Campionatul 2023 va fi calitativ mai slab decât cel din 2022, dar la fel de animat de echipe de valori nu foarte diferite.

Vă mai amintiți cum săreau proștii de pseudo-jurnaliști de volei (contabili necugetători) să vă arate „țintarul” prin luna mai, când era clar că multe echipe vor abandona? Mai multe cluburi se înscriseseră prostește în DIVA fără ca măcar să existe regulamentul și fără ca măcar Adunarea Generală să aprobe sistemul competițional! Și fără măcar să știe pe ce bani se bazează. Atâta-s de proști ai lui Cojocaru Mingea Ocolește Aerul În Toate Direcțiile.

Într-o țară normală la cap, întâi schițezi 2-3 sisteme (că nu știi pe care-l va agrea Adunarea Generală), apoi schițezi un regulament, ca să se sprijine sistemele pe ceva, apoi Adunarea Generală aprobă un sistem. Abia după aceea echipele se pot înscrie făcându-și niște calcule financiare. Așa au abandonat, după ce se înscriseseră, Medgidia, Mioveni, Turda, Galați și au fost chemate CSM București și U Cluj Np contra regulamentelor, că nu scrie nicăieri în regulamente că se invită alte echipe pentru completarea locurilor. Iar tragerea la sorți a trebuit refăcută.

Un sistem competițional votat de prostimea din volei, în frunte cu rătăcitul președinte al federației, nu putea să fie decât tâmpit. În afară de faptul că n-au învățat de 5 ani lecția  cu „playoff”, pe care le-am predat-o, prostălăii au ales o variantă în care (după prima fază) locul 1 va juca contra locului 8 și tot așa simetric. 😊 Când am zis că echipele sunt de valori nu foarte diferite, mă refeream la zone ale clasamentului. Dar diferența dintre locurile 1 și 8 e atât de mare încât meciul va fi o pierdere de timp. La fel și pentru 2 cu 7 și pentru 3 cu 6.

În afară de prostia perenă a proștilor care conduc federația, în această stagiune vor lovi cumplit crizele sociale și economice care năpădesc lumea. Mai rău decât plandemia. În Italia deja există o mare îngrijorare a cluburilor că nu vor avea bani pentru a plăti facturile enorme de electricitate și de combustibil. La noi nimeni nu se agită, deși unele cluburi nu au buget asigurat decât pentru restul din 2022. Ce ar fi pentru 2023, e doar la nivel de promisiuni. Așa că, aproape sigur cel puțin 2 echipe vor abandona pe parcurs. Iar astea pot fi oricare. Chiar oricare.

Blabla Blaj
Gogile lui Limbosu se fuduleau că au câștigat campionatul 2022 deși au avut un buget mai mic decât milionul de euroi de la Medgidia, adică numai vreo 800.000. Asta la suprafață… 😉 Că primarele Limbosu e foarte priceput la scamatorii, ehehei… Oare chiar are casele alea ascunse în Austria? 😉
Să mai menționăm părerea noastră că Blabla Blaj a câștigat și campionatul 2022 printr-o mânăreală, adică acea reclamație mârșavă la CNCD în legătură cu naționalitatea jucătoarelor, ceea ce a blocat regula bună a federației, cea cu minim 2 români în teren. Reclamația s-a dovedit în instanță un gunoi, dar până s-a câcâit onorata instanță, s-a terminat campionatul.
Echipa prezentă e destul de răsărită, pe partea de străine, dar oare cu care 2 românce va juca permanent în teren? Cum, pentru Limbosu, româncele erau bune de slugi la străine, acum nu se chitește cu cine ar putea juca. Că nu prea are ce alege.
Echipa e deocamdată ilegală, deoarece nu are cel puțin un antrenor secund român.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 3-4.
CSA: 3,5.

 CSM Târgoviște
Având-o pe Buterez, cea mai bună voleibalistă română a momentului, și avându-le și pe Matei, Ionescu și Zadorojnai, CSMT pare că se va descurca bine cu restricția celor 2 românce. În plus o are pe opusa Bjelica, probabil cea mai tare jucătoare din acest campionat.
Colectarea celor 5 jucătoare de națională (adică și Ciucu) ne spune că CSMT a avut o politică de secare a pieței. Chiar dacă nu le vor folosi pe toate jucătoarele de națională în teren, măcar să nu le ia alții.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 1-2.
CSA: 1,5.

CSO Voluntari
A încercat să se mențină la un nivel apropiat de cel din stagiunea trecută, dar ce te faci când ai coordonatoare slabe? Un fel de a zice „slabe”, că Kapelovies se îngrașă grav în vacanțele de vară 😂
Și CSOV e în ilegalitate, neavând antrenor român nici măcar ca secund.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 3-4.
CSA: 3,5.

CSM Lugoj
O echipă bine legată și care are ceva românce de expus. Nu știu să fi anunțat vreun antrenor secund român, deci s-ar putea să fie în ilegalitate.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locul 4.
CSA: 4.

 

Predicția relativă la stagiunea trecută înseamnă locul pe care l-ar fi ocupat echipa X în campionatul trecut, dar în actuala ei alcătuire.
Coeficientul de stagiune anterioară (CSA) este media aritmetică a locurilor prezise relativ la stagiunea anterioară.

(continuă aici)

Comentezi?