DIVA (F) ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2022–2023 (partea 2) | Ilegalități cu echipe hibrid și cu echipe invitate * Echipe fantomă

 

(continuă de aici)

Dinamo București
La Cupa Balcanică am văzut o echipă fără chef. Fostele componente ale naționalei, Sobo și (Cazacu) Miron, se mișcă bătrânește. Extreme nu prea au. Talia medie nu-i strălucită. Talentata coordonatoare Radu nu va avea cu cine face scheme complicate.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 6-7.
CSA: 6,5.

Rapid București
La aniversarea de 100 ani, clubul încearcă să sărbătorească cu performanțe remarcabile în mai multe sporturi. Și echipa feminină de volei și cea masculină au dispus anul acesta de mai multe fonduri. Echipa feminină arată solidă, dar ne îngrijorează poziția lui Ariton în compania unor centrale străine de ceva valoare. Mai punem și plecarea panaramei de antrenor-vicepreședinte-FRV, Funebra Duță, și aducerea unui antrenor italian valoros (totuși cam bătrân). Destule date ca să simțim o echipă care se va bate pentru podium.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 1-2.
CSA: 1,5.

SCM U Craiova
Dacă mai există vreun om cu cap în Consiliul Director, ar trebui să facă ceva ca tâmpenia cu cluburile corcite să dispară din volei. Echipe precum SCM U Craiova sau CSM Arcada Galați, trebuie să se hotărască sub ce CIS joacă. O echipă trebuie să aparțină unui club și nu să se constituie alianțe de cluburi. Ați vedea în campionatul de fotbal englezesc o echipă gen Liverpool-Chelsea? Pe formularul de înscriere în competiții trebuie specificat un singur CIF  și echipa să aparțină exclusiv acelui club cu acel CIS.
Considerăm că este ilegală participarea la competiții a hibrizilor de cluburi. Cineva poate face o acțiune în instanță pe tema asta.
În ciuda eforturilor inimosului Zlotea, echipa nu arată cu mult mai bine decât în stagiunea anterioară, iar leșinatul antrenor Măcicășan nu aduce un plus echipei. Posibil ca centrala Badiu să conteze pozitiv în ecuație.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 7-8.
CSA: 7,5.

CSM Știința Bacău
Încă o echipă hibridată care nu are ce căuta într-un campionat serios. Trece prin momente foarte grele. Boala lui Grapă, plecarea majorității jucătoarelor de dinainte, lipsa fondurilor au zguduit din temelii un club care, nu demult, făcea valuri în Europa la cel mai înalt nivel. Acum echipa nu are niciun nume important, poate cu excepția centralei/opusei de perspectivă Bordea.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 10-11.
CSA: 10,5.

U Cluj Napoca
O echipă fantomă, cu vreo 10 jucătoare ale căror nume nu sunt de găsit în totalitate. Echipă reconstruită de la zero, având după 6 ani de „românism” și ceva străine. Invitată în DIVA fără drept, deoarece așa invitații nu sunt prevăzute în regulamentele FRV. Deci o ilegalitate.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 10-11.
CSA: 10,5.

FC Argeș Pitești
Echipă nou promovată, cu nume comic, dar cu remarcabile eforturi de auto-publicitate. Lotul e fragil, dar sperăm ca unele jucătoare de perspectivă (2-3) să aibă ocazia să se maturizeze în joc. Vedeta echipei este centrala Saikova, componentă a naționalei Bulgariei, care participă la CM. Prințul Paul de Agrolanda cel Fudul, un antrenor mai slăbuț decât se crede în mediul voleibalistic.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locul 10.
CSA: 10.

CSM București
O altă echipă invitată ilegal. Revine în voleiul românesc după prostiile făcute de tuta campioană Szabo ca șefă a clubului acum 4 ani. Antrenor va fi Ettore Guidetti, fratele celui de la Vakifbank. Sau o fi doar un zvon? Junioarelor li se adaugă 3-4 românce reșapate de la Rapid și 2 străineze.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 10-11.
CSA: 10,5.

Predicția relativă la stagiunea trecută înseamnă locul pe care l-ar fi ocupat echipa X în campionatul trecut, dar în actuala ei alcătuire.
Coeficientul de stagiune anterioară (CSA) este media aritmetică a locurilor prezise relativ la stagiunea anterioară.

(continuă aici)

Comentezi?