# **DIVA (F) CLASAMENTUL LA FINELE FAZEI 1 *** CE URMEAZĂ * AL 3LEA…

# **DIVA (F) CLASAMENTUL LA FINELE FAZEI 1 *** CE URMEAZĂ * AL 3LEA AN DE SISTEM COMPETIȚIONAL BLĂJEANO-TEMBEL

*(22 etape, 20 meciuri de echipă)*

1. Blabla Blaj 57 pct, 19 victorii
2. Dinamo ……. 52p 17v
3. CSM Târgoviște 47p 16v
4. Știința Bc …… 45p 15v
5. CSM Lugoj … 31p 10v
6. CSU Belor Gl 26p 8v

————–

7. CS Medgidia 20p 7v r/s 0,69
8. FC Argeș ….. 20p 7v r/s 0,64
9. U NTT Data CN 17p 6v
10. Rapid ………… 9p 3v
11. CSO Voluntari 6p 2v

De acum echipele vor juca **FAZA A 2A** împărțite pe 2 grupe valorice și păstrând punctele câștigate în prima fază. Curând o să explic din nou imbecilitatea exprimării **PLAYOFF**. Care e mai puțin imbecilă decât **PLAYOUT**.

**Grupa 1 (locurile 1-6)** va juca tur-retur în 10 etape săptămânale/bisăptămânale. Din cauza ecartului creat multe meciuri sunt inutile nemaiavând nicio miză. Va fi imposibil pentru Dinamo să ia locul 1, mai ales cu un antrenor ex-blăjean și cu mai multe jucătoare ex-blăjene. CSM Târgoviște este și mai departe de vreun vis pentru locul 1, care ar însemna să câștige cu 4 meciuri mai multe decât Blabla, ceea ce nu se poate în 10 etape (decât simplist teoretic).

Știința Bc are speranțe la locul 3, mai ales dacă se găsesc niște arbitri buni la suflet și prietenoși.

CSM Lugoj și CSU Belor nu se mai luptă decât între ele și fără altă miză decât un loc în Cupa Balcanică.

**Grupa 2 (locurile 7-11)** va juca etapele respective grupate în 2 turnee, cum ar veni, un turneu „tur“ și unul „retur“. Proștii din conducerea ferevișului nu au analizat deloc cum ar putea face ca să nu chinuie 2 echipe, care vor juca câte 4 meciuri la rând fără pauză. Aceste echipe nenorocoase sunt CS Medgidia și U NTT Data CN. Celelalte vor prinde câte o zi de pauză în cadrul fiecărui turneu.

Nici meciurile din grupa 2 nu au miză, cu excepția luptei dintre Rapid și Voluntari pentru evitarea retrogradării. Ar mai fi, totuși, un oarecare pericol și pentru U NTT Data, care are dezavantajul seriilor de 4 meciuri în 4 zile. Pupincurismul nu l-a ajutat foarte mult pe **Parâia**.

Este deja al 3lea an cu acest sistem competițional imbecil clocit la Blaj de **ZaDarko Arena **și de ai lui. **Zakoć** nu te izbește ca fiind cine știe ce inteligență, iar imbecilitatea din conducerea ferevișului n-are cum să analizeze ceva vreodată, decât cum se poate pune mâna pe bani. Am mai criticat (în van) acest sistem care duce la ecarturi insurmontabile. Așa cum se vede, clasamentul este fragmentat și multe meciuri se pot aranja de către cei interesați.

Dacă tot analizăm, în prima fază a campionatului au fost **65 de meciuri de 3–0 (0–3) **din cele **110**, adică **59%**. Este un procentaj foarte mare, care arată că avem un campionat dezechilibrat, cu diferențe foarte mari de valoare între echipe, deci cu prea multe echipe față de ce poate oferi acum voleiul românesc. Voleiul românesc abia ar putea susține un campionat (divizia A) de 8 echipe.

Comentezi?