# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (2) * ALTE MOLDOVENCE BĂTUTE RĂU * RAPIDUL…

aqualine.ro/

# **DIVA (F) Etapa 1.20 |** REZULTATE (2) * ALTE MOLDOVENCE BĂTUTE RĂU * RAPIDUL SE ZBATE * MECIUL ETAPEI (M): **KLAPWIJK** FACE 29 PCT ÎN 3 SETURI!!!

**CSM Târgoviște – CSU Belor Galați 3 – 0 (25-17, 25-14, 25-16)
**Spectatori: 500? 200? Cine să mai înțeleagă ce scriu oamenii pe dataproject.com?

Și cealaltă echipă moldoveană a luat azi o bătaie dură (doar 47 pct realizate). Da, CSMT luptă pentru titlu, cu șanse firave, dar CSUB a intrat în vrie. Odată ce și-a asigurat un loc între primele 6, **Prințul Paul** și colectivul nu mai au niciun chef de jucat volei. Se joacă la panaramă și haotic, ca să joace „toată lumea“. Recepția gălățencelor ca și eficiența atacului au ajuns azi la cote de neacceptat nici pentru echipele de junioare. Oare sponsorul ăla ce zice când i se toacă banii cu așa nesimțire? Parcă preferăm ca spectacol echipa Rapid, care luptă cum poate, în locul unor amorțite de pe locul 6.

*Cea mai bună jucătoare*: **Ilka Van De Vyver** ( #8 coordonatoare)
*Cea mai bună de la CSUB*: **Borislava Saikova** ( #14 centrală), tânără bulgăroaică, poate cea mai constantă jucătoare a echipei și o fată foarte simpatică, dar care nu poate ajunge vedetă în regatul bulibașei **Ghiulangiu**, unde e mult întuneric.
*Cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac*: **Yusleyni Herrera** ( #1 extremă CSMT), 15p, 61%
*Cea mai bună recepție*: **Teodora Pušić **( #12 libero CSMT)
*Cea mai slabă jucătoare*: **Sorina Miclăuș** ( #12 extremă CSUB)

creditfix.ro

**Rapid – U NTT Data CN 3 – 2 (26-28, 25-21, 18-25, 25-16, 15-13)
**Spectatori: 300

O altă bătălie epică a avut loc în capitală. Rapidul e o echipă luptătoare, numai că nu le prea iese. Iar acum mai este și amenințată cu retrogradarea. De partea cealaltă, UNTT Data, are și zile în care încearcă să joace mai serios, mai ales când simte că poate câștiga.

În setul 1 s-a mers cap la cap până s-a nimerit să câștige clujencele, pentru că a fost echilibru la toate capitolele. În setul 2, rapidistele au jucat mai precis și punctele nepierdute prin greșeli neforțate au adus câștigarea setului.

În setul 3, extrema rapidistă **Coman** a fost înlocuită cu **Puică**, dar rezultatul a fost mai rău și a fost o drastică scădere în atac. Dar în setul 4, a fost rândul oaspetelor să cadă în atac, mai ales opusa **Străchinescu**, care, altfel, a făcut un meci bun (în ansamblu).

Setul 5 a fost o luptă echilibrată. Oaspetele au condus ușor, dar de la 9-9, rapidistele au luat conducerea și au câștigat partida după ce au ratat o minge de meci.

*Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac*: **Adina Stanciu** ( #17 extremă UNTT), 24p, 47%
*Cea mai bună de la Rapid și cea mai bună marcatoare a partidei*: **Irina Radu** ( #6 extremă), 12p, 45%.
*Cei mai mulți ași*: Alexandra Spînoche **( #1
oordonatoare Rapid), 7.
*Cei mai mulți ași încasați*: **Vasilica Cocoș** ( #6 extremă UNTT), 10
*Cea mai slabă jucătoare*: **Alina Gagea **( #3 extremă UNTT)

CSM Lugoj a stat.

—–

**(M) VM Zalău – Arcada Galați 0 – 3 (21-25, 22-25, 14-25)
**Spectatori: 700

Meciul etapei masculine s-a dezmințit. Deși gazdele au ținut pasul 2 seturi, al 3lea a fost dezastruos. Opusul **Cherbeleață** a cedat, iar extremele au fost ineficiente. Gălățenii au câștigat având un atac mult mai eficient.

*Cel mai bun jucător, cel mai bun marcator și cel mai eficient atac*: **Niels Klapwijk** ( #13 opus Arcada), 29p în 3 seturi!, 65%. La unele competiții internaționale se face un clasament cu marcatorii care reușesc să ajungă la 30p măcar într-un meci. Iar asta se întâmplă mai ales în meciurile de 5 seturi. Ei, acest **Klapwijk**, folosit intens azi, a făcut aproape 30p în 3 seturi! O performanță extraordinară.
*Cel mai bun de la Zalău*: **Gabriel Cherbeleață** ( #5 opus), 14p, 36%
*Cel mai slab jucător*: **Miloš Terzić**( #12 extremă Arcada)

Cu acest meci, Zalăul a ieșit din lupta pentru titlu, dar rămân șansele pentru podium.

Ca o notă bună pentru organizatori: este al 2lea meci acasă, în care Zalăul arată că se poate ca platforma arbitrului poate fi amplasată în partea opusă tribunei, astfel încât să nu acopere o mare parte din teren. Bravo!
—–

**Colțul lui îNȘelaru**

Pseudojurnalistul tevere nu știe că pronunția *„ge“* este o raritate în bulgărește, iar numele **Georgiev** (**Георгиев**), transliterat după tipicul englezesc, se citește „**Gheorghiev**“.

Cât despre „**Kalpwijk**“ recunoaștem că e mai greu, fiind nume nederlandez. Și ce ajutor poate primi sfericul comentator de la nevastă-sa, care se dă jucătoare umblată prin „Olanda“?

ottobroker.ro

**Perle îNȘelaru**

– Greșeală de picior a noului intrat. [„Nou“ aici e adverb, deci nu se flexionează.]

– Arcada pare a avansa ușor către o victorie facilă 😀 [Ușor = facil.]

1 thought on “# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (2) * ALTE MOLDOVENCE BĂTUTE RĂU * RAPIDUL…

Comentezi?