CE-F 2018 :: PLEACĂ PIAZA-REA, VINE NOROCUL * 2 SETURI PRIMITE CADOU * CINE…

aqualine.ro/

CE-F 2018 :: PLEACĂ PIAZA-REA, VINE NOROCUL * 2 SETURI PRIMITE CADOU * CINE NU ȘTIE VERSURILE IMNULUI NAȚIONAL?

Spania – România 0 – 3 (21-25, 23-25, 22-25)
Spectatori: 250

Odată plecată Tante Mădă Piaza-Rea, a venit și ceva noroc asupra naționalei feminine, care a jucat mai bine fără antrenoare! Că nu putem zice că bulgarul Nikolai Ivanov a făcut minuni în 24 ore (sau mai puțin). Dar dacă cineva crede că RO a jucat minunat, nu a fost chiar așa. E adevărat că atmosfera în terenul nostru a fost mai bună, jocul s-a legat ceva mai bine, dar victoria a venit cu largul concurs al spaniolelor. În primele 2 seturi, ele au atacat mai bine, au servit mai bine, au avut recepție mai bună, totul a fost mai bine la ele… cu excepția a foarte multor greșeli neforțate: 21-5! Dacă nu greșeau neforțat așa de mult, cîștigau ambele seturi – atît de simplu ar fi fost pentru ele. Este puțin și meritul echipei noastre, pentru că a speculat jocul foarte slab al adversarelor, care sînt vecinele noastre în ierarhia CEV.
În setul 3, a fost rîndul nostru să atacăm mai bine, dar să și restabilim un echilibru al greșelilor neforțate. Probabil că moralul mai bun după primele 2 seturi ne-a adus în tașcă și al 3lea set.

Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Ioana Baciu ( #1 opusă RO) 19 pct, 45%.
Cea mai bună jucătoare a Spaniei: Ana Escamilla ( #17 extremă, 1m83, 20a), care nici măcar nu a început titulară.

klap.ro

Revenind la ale noastre, îngrijorează în continuare foarte slaba eficiență în atac. Este scandalos ca extremele Salaoru și Pîrv (următoarele în clasamentul marcatoarelor române) să facă fiecare tot atîte puncte cîte a făcut coordonatoarea Kapelovies: 6! Avem nevoie de extreme care să atace și cu cap, nu numai cu ghioaga.

Nu știm dacă o soluție ar fi Adelina Ungureanu, pentru că nu a avut timp, către finalul setului 3, să arate ce poate, dar trebuie să remarcăm acest debut timpuriu, la doar 18 ani. 🙂 De multă vreme nu s-a mai petrecut așa ceva la naționala de senioare.

Într-o notă mai tristă, centrala Andreea Petra s-a accidentat în setul 3 (o călcătură greșită). Nu pare a fi grav, deși ea n-a mai putut continua meciul.

În cealată partidă:
Bosnia Herțegovina – Letonia 3 – 0 (25-8, 25-16, 25-16)
Spectatori: 800
Cea mai bună jucătoare: Dajana Bošković ( #4 opusă), care nici măcar n-a jucat în setul 2. Letonia se arată a fi o pradă ușoară pentru celelalte 3 echipe.
—–

CE-M 2018
Grupa A: Danemarca – Finlanda 1 – 3 (19-25, 25-17, 21-25, 17-25)
—–

După primele 2 etape ale calificărilor, cele 2 echipe ale RO sînt pe locurile 2 în grupele lor, respectiv. Într-un clasament „al adevărului“ (eliminînd Letonia), RO (F) ar fi chiar pe un virtual loc 1!
—–

Colțul lui îNȘelaru

ottobroker.ro

După ce s-a chinuit niște ani ca să pronunțe corect numele lui Collar (nu și prenumele!), acum trebuie să-l învățăm niște niște nume de jucătoare române:

Nu se pronunță ONIEKE, ci O-NIE-JE-KUE.
Nu se pronunță KAPELOVICI, ci KA-PE-LO-VI-ES (Din rațiuni pe care numai capul lui nea Sandu le pricepe, familia a decis să-și pronunțe numele cu greșeala de tipar).
Nu e [Ariana] CRISTINA [Pîrv], ci CRISTIANA.
—–

Baciu, Calotă, Pîrv, Kapelovies, Filipaș, Onyejekwe, Rotaru! Poate învățați și voi versurile imnului național? Nu de alta, dar poate încep unii să-și pună întrebări despre intelectul vostru!

Comentezi?