Elfița trădătoare numită pe vremuri Alexia Căruțașu se numește acum după turcizare Aleksia Karutasu. Până și numele românesc și l-a renegat.
Într-o comicăreală de interviu recent luat ei de un prost care filmează cu telefonul sculat, interviu gen osanale, Elfița e prezentată drept câștigătoare a Ligii Campionilor 😊 Da, e câștigătoare, bre, cum a câștigat și Ramona Rus cu Blabla Blaj. Diferența e că Karutasu a intrat vreo 2 faze în finală și le-a greșit și pe alea. Dar fuduleala de neam prost e cât casa. După finala câștigată de VakifBank, antrenorul Guidetti le-a îmbrățișat cu efuziune pe toate jucătoarele, cu excepția Elfiței. S-a văzut că nu e mare dragoste între ei. Cu toate acestea, fata va continua să joace cu entuziasm la echipa turcească în frumoasa postură de rezervă de lux.
Acum, când vedem ce jale e cu lotul național feminin actual al României, unde marea vedetă pe postul similar cu al Elfiței, Varga, a făcut mai multe puncte pentru adversare, ne gândim cu nostalgie la vremurile când turcita era una dintre cele mai bune jucătoare din lume pe postul ei și la vârsta ei. Aburită și zăpăcită de maică-sa, Elfiței i s-a acrit de jucat pentru România și a crezut prostește că va putea juca pentru naționala Turciei. Probabil că se și visa naiva pe la Jocurile Olimpice. Așa s-a dezis de țara ei și a cerut naționalitate sportivă turcească. Numai că, după scurt timp, s-a aflat că oficialii de volei turci, federația turcească, nu aveau niciun fel de plan pentru Elfița noastră! 😊Mai mult, Turcia deja naturalizase pe cubaneza Melissa/Melisa Teressa Vargas Abreu (și ea și-a sucit prenumele pe turcește). Și ea tot opusă! Ca să vezi neșansă de ghinion și coincidență 😊 Ambele ei obstacole din volei și fix pe postul ei se numesc Varga(s)!
Revenind la naturalizarea lui Vargas, există un articol în Regulamentul Sportiv al FIVB care zice că o echipă națională poate conține (pentru o anume competiție) numai un jucător naturalizat.
2.2 ELIGIBILITY TO PLAY FOR A NATIONAL TEAM AFTER A CHANGE OF FEDERATION OF ORIGIN
2.2.1 Only one (1) player having previously played for another national team can be part of a team, for a given event.
Asta înseamnă că, pur teoretic, Elfița ar putea juca pentru naționala TUR (din aprilie 2024) numai dacă Vargas n-ar fi disponibilă din orice motiv. Treaba e că Vargas are aproape 24 ani și va mai trece multă vreme până ce n-a mai putea juca. Dar chiar dacă Vargas n-ar fi disponibilă, federația turcă le are pe Karakurt și pe Boz ca opuse, iar Karutasu nu este în vederile federației. Mai ales după ce valoare ei s-a fâsâit.
Cel mai probabil, Elfița nu va mai juca niciodată într-o echipă națională, ci numai pentru echipe de club, unde va putea avea performanțe europene însemnate din postura de rezervă. Nu era nevoie să-și renege țara pentru a juca numai pentru cluburi. Se putea și cu naționalitatea păstrată.
Așa că, Elfiță cu zâmbet amar, cu unghii de neon, cu tricou negru purtat vara (vezi ce rău e dacă ai chiulit de la orele de fizică?) și cu pantaloni zdrențuiți, ia-o pe maică-ta de păr și cere-i socoteală pentru schimbările din soarta ta. Și stai acolo în patria ta dragă.