TOP 7 EVENIMENTE ALE ANULUI 2016 ÎN VOLEIUL ROMÂNESC. Locul 5: Demisia lui Ungur…

aqualine.ro/

TOP 7 EVENIMENTE ALE ANULUI 2016 ÎN VOLEIUL ROMÂNESC. Locul 5: Demisia lui Ungur

Într-o notă discretă, în luna decembrie, șefa secției de volei de la Medicina Tg Mureș, Ramona Natalia Ungur și-a dat demisia.

Cîțiva ani cît a fost șefă, Ramona a transformat secția de volei într-un adevărat centru de excelență, desigur beneficiind și de sprijin logistic din partea clubului. Care cluburi din țară se pot lăuda cu săli moderne de antrenament, cantină-restaurant, hotel, piscină, asistență medicală de primă mînă ș.a. ?…

Grija pentru voleibalistele foarte tinere a făcut ca Medicina să domine de cîțiva ani Divizia A2 Vest, în care a jucat cu junioarele. Ar fi dominat probabil și în această stagiune, dacă n-ar fi jucat cu… cadetele!

biciclop.eu

Pentru că Ramona a trimis junioarele să joace la divizia A1! A fost un fel de inițiativă personală care aduce puțin a proiectul Club Italia. Asta în timp de alte cluburi românești umblă bezmetice să formeze străine pe banii românilor. Să comparăm asta cu șleahta lui Valică Primărică de la Blaj, unde, deși e teoretic un Centru de Excelență oficial, nu s-a produs NIMIC în ultimii 2 ani.

Am putea face o comparație și cu rătăciții de la Agroland. În timp ce la Tg Mureș au fost puțini bani și multă competență, la Agroland au fost mulți bani și puțină competență. Față de Medicina, Agroland este o glumă proastă în zona pre-senioarelor.

Femeia Ramona Ungur a fost una dintre puținele voci care au protestat contra programului competițional tîmpit din această stagiune clocit la Blaj de Zakoć ciudatul și de Sergiulache(u) Ștefănescu, în timp ce zeci de bărbați de volei (șefi de club, antrenori) au tăcut ca mămăligile și l-au înghițit. Pe mămăligile astea de slugi nu le duce capul că voleibalistele române (ca și voleibaliștii) sînt fete studioase, în marea lor majoritate fiind eleve și studente. Cum să distrugi anul școlar/universitar cu 2 meciuri aproape în fiecare săptămînă? Cînd mai e timp de învățat? Cum să nu abandoneze voleiul multe fete talentate?

La prostia uriașă din voleiul românesc s-a mai adăugat și pericolul încetării activității la clubul mureșean din cauza lipsei de finanțare. Cîteva luni, Medicina a fost alături de încă 3 echipe feminine în pericol de a abandona campionatul. Deși problemele financiare s-au rezolvat în parte, orice om are niște limite de suportabilitate.

Sătulă de a tot umbla cu miloaga pe la tot felul de proști (care din federație, care din consiliul local) Ramona a renunțat la luptă, lipsind astfel voleiul românesc de una dintre puține ațe de care încă îi mai atîrnă viața. De aceea demisia ei este unul dintre evenimentele anului 2016.

ottobroker.ro

Ar fi bine ca noul șef al secției de volei, Florin Țurcanu, să continue administrarea cu aceeași competență și cu aceeași dăruire și să țină în viață acest cuib de viitoare sportive de performanță. Și ar fi bine ca Ramona Ungur să continue cumva prin a fi un fel de consilier extern.

Acum că s-a desprins de voleiul românesc în acest fel, pot să vă dezvălui că, dacă aș fi căutat eu pe cineva care să fie un bun președinte al FRV, Ramona Ungur, cu energia, cu pasiunea, cu fermitatea ei, ar fi fost pe lista (foarte) scurtă.

Să contăm pe zicala „La donna e mobile” 😉 (Femeile sînt schimbătoare)

3 thoughts on “TOP 7 EVENIMENTE ALE ANULUI 2016 ÎN VOLEIUL ROMÂNESC. Locul 5: Demisia lui Ungur…

  1. Ramona Natalia Ungur un om deosebit, un caracter frumos… persoana minunata care a reusit sa suplineasca lipsa parintilor acelor fete pe care, pe-atunci niste copile de 13-14 ani, le-a modelat frumos ca om si ca sportiv de au ajuns acum, la final de juniorat, ca noi sa fim mindri de ele si sa spunem cu respect si recunostinta: Multumim pentru tot, Ramona ! 😘

  2. Un mare MULTUMESC Doamnei Ramona Natalia Ungur! Si speram sa ramana aproape de fetele noastre si de voleiul muresan!

Comentezi?