# FINALA LIGII NAȚIUNILOR (F) * CELE MAI BUNE JUCĂTOARE * MODELUL CHINO–AMERICAN **(F)…

aqualine.ro/

# FINALA LIGII NAȚIUNILOR (F) * CELE MAI BUNE JUCĂTOARE * MODELUL CHINO–AMERICAN

**(F) Brazilia – SUA 2 – 3 (25-20, 25-22, 15-25, 21-25, 13-15)**

Liga Națiunilor este una din prostiile mare ale lui Moș Ary Graça, șeful voleiului mondial.

LN are loc anual, dar tot așa, anual, mai există cîte o competiție mondială majoră: ori Jocurile Olimpice, ori Campionatul Mondial, ori Cupa Mondială… La care se mai adaugă campionatele continentale. De aceea, multe țări încearcă să fenteze competiția, deși locurile superioare ale clasamentului aduc puncte importante în ierarhia mondială. Pentru țări ca Serbia sau Rusia LN (F) a fost doar o ocazie de a testa jucătoare tinere, de a schița echipele viitorului.

vivacredit.ro

Și alte țări au făcut cam la fel, dar alde China și SUA au ajuns chiar în faza finală. Aceste 2 țări menționate ne uimesc an de an, prin numărul mare de jucătoare quasi-anonime, care apar în loturile naționale și joacă la cel mai înalt nivel. Ăsta-i rezultatul unor sisteme naționale de pregătire voleibalistică de înaltă calitate, nu numai clar standardizate, ci și controlate de diriguitori competenți, față de care, al nostru **Consiliu Slujitor** e o glumă amară, o panaramă de caricatură.

**Cele mai bune jucătoare** ale turneului final s-au ales iar cam la plesneală, pe criterii de frăție și ca să nu se supere nimeni. Finalistele au cîte 3 jucătoare, iar echipele de pe 3–4 au cîte una. Nu pricep niciodată de ce trebuie să se aleagă cîte 2 jucătoare „cele mai bune“ ca extreme și, respectiv, ca centrale. 🙂 Ca să fie „echipa ideală“? Atunci să-i zică așa!

*Cea mai bună jucătoare*: **Andrea Drews** (opusă USA) (cine??)

*Cea mai bună coordonatoare*: **Macris Carneiro** (BRA)

*Cele mai bune extreme*: Gabriela Guimarães **(BRA), **Liu Yanhan** (CHN)

*Cele mai bune centrale*: [**Ana Beatriz Correa](https://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Beatriz_Correa) **(BRA), [**Haleigh Washington**](https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Haleigh_Washington&action=edit&redlink=1) (USA) (cine??)

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

*Cea mai bună opusă*: Ebrar Karakurt (TUR) (altă opusă? păi nu era deja una, cea mai bună de mai sus?)

*Cel mai bun libero*: **Megan Courtney** (USA) (cine?)

(LN 2019)

Comentezi?