(M) Franța – Polonia 3 – 0 (25-19, 25-20, 25-23)
Spectatori: 9233. În prezentarea Arenei South Paris (fost numită Paris Expo Porte de Versailles), imbecilii de organizatori nu precizează nicăieri capacitatea Pavilionului 1, unde au avut loc meciurile de volei. BBC scrie că capacitatea ar fi pe la 12000 locuri, dar asta se bazează pe estimarea inițială a organizatorilor că într-o zi cu 4 meciuri ar fi putut fi prezenți 12000 spectatori. Majoritatea meciurilor din sferturi încolo au avut peste 9200 de spectatori, dar s-a ajuns și aproape de 10000.
Franța câștigă titlul olibic a 2a oară la rând, performanță atinsă la masculin doar de Uniunea Sovietică (1964, 1968) și de SUA (1984 cu absența URSS, 1988). La feminin au avut șiruri de titluri olibice Uniunea Sovietică (2), Cuba (3) și Brazilia.
Antrenorul câștigător: Andrea Giani (ITA).
Echipa Ideală
Cel mai bun jucător: Earvin Ngapeth (extremă FRA), de asemeni la al 2lea așa titlu la rând!)
Cel mai bun coordonator: Antoine Brizard (FRA)
Cele mai bune extreme: Earvin Ngapeth și Trévor Clévenot (FRA)
Cei mai buni centrali: Jakub Kochanowski (POL) și Taylor Averill (USA)
Cel mai bun atacant opus: Jean Patry (FRA)
Cel mai bun libero: Jénia Grebennikov (FRA), cu figura lui de Beavis din serialul MTV 😊
Asta e Echipa Ideală oficială, dar, cum voleiul mondial mustește de prostie, vedem din statisticile cumulate că cel mai bun coordonator ar fi fost Fabio Balaso (ITA)! Dacă pentru alte posturi e mai complicat de evaluat, pe postul de opus contează cel mai mult punctele marcate. Și aici ar ieși un italian drept cel mai bun: Yuri Romanò. Iar al 2lea, americanul Matt Anderson!
La ceremonia de acordare a medaliilor, antrenorii n-au primit medalii și nici primarele Franței, bă Limbosu Spiță 😉 S-a ițit pe acolo și Moș Ary Șontorogu, președintele FIVB, cu rictusul său sinistru.
Publicarea rezultatului final în acest blog vine târziu din cauza unor împrejurări personale.
Am văzut din nou prostia comentatorilor tv de sport, care încă zic „servici” (Eurosport).
Apariția lui Alice Kapelovies în postura de co-comentatoare Eurosport n-a fost de calitate. Comentariile ei au fost pe cele mai leșinate clișee din mediu și cu termeni de specialitate învățați de la bunicul. În plus (în minus?), nici vocea n-o prea ajută, în schimb știe să zică constant „pas” în loc de „pasă”. Șelăreasa mai scapă și câte o „pasă”, dar Kapelovies e fermă în agramatism. La fel și cu „cere celengi”. Dar ce să cerem de la o voleibalistă, pentru care vara este anotimpul de îngrășare, dacă, de mulți ani, chiar pe grafica video apare „Challenge requested”?
Perlă Kapelovies: „Au existat dăți când celengiu’ n-a văzut atingerea fină.” 😊
Și încă una: „Falsul polonez” 😄 Uită-te în pașaportul lui și vei vedea că e polonez adevărat 😊
Selecțiuni video
https://youtu.be/JO6axiO1owk