# **LEAg 2019 FINALA Retur |** DUPĂ UN MECI DE POVESTE, ROMÂNIA (F) CÎȘTIGĂ…

# **LEAg 2019 FINALA Retur |** DUPĂ UN MECI DE POVESTE, ROMÂNIA (F) CÎȘTIGĂ…
aqualine.ro/

# **LEAg 2019 FINALA Retur |** DUPĂ UN MECI DE POVESTE, ROMÂNIA (F) CÎȘTIGĂ PRIMUL TROFEU DIN ISTORIA SA! * GHIULICĂ NE FACE DE RÎS ȘI LA ACEST MOMENT ISTORIC, FĂCÎND IAR O PREMIERE CU FUNDUL LA PUBLIC

**(F) ROMÂNIA – Slovenia 3 – 0 (25-22, 25-14, 25-17) SA: 15-12**

Spectatori 250-300 (nu 500 cum scrie CEV)
În tur 1–3. Punctaj cumulat 3–3.** **SA: 15-12.

Slovenia este sub noi în ierarhia europeană, dar în plin progres. Ne gîndeam la dudele noastre avute cu Bosnia H în trecutul apropiat și ziceam înainte de meci că e posibil orice rezultat.

bijubox.ro

Setul 1 a început echilibrat, dar Slovenia curînd a condus cu 4 pct. A fost destul de ciudat, pentru că nu a arătat nimic special în joc. Misterul a fost rezolvat de cifrele statistice: am realizat nu mai puțin de 19 pct din atac, dar le-am dat și lor, la începutul setului, o grămadă de 9 pct din greșelile noastre. Pînă la urmă forța atacului nostru a cîștigat setul.
În seturile 2 și 3, odată cu reducerea greșelilor românești, s-a arătat valoarea adevărată a zilei și RO a cîștigat destul de lejer.

Setul de aur a fost altă poveste. Într-ale noastre a intrat frica și au început să tremure serios, iar Slovenia nu a făcut decît să profite de această stare de zăpăceală. În mod neașteptat, adversarele au ajuns la 4 pct în față (5-9). Numai că, spre deosebire de meciul de acasă cu Bosnia H (din august 2018), de data asta am avut și antrenor! **Pedullà** a reușit să le limpezească la cap pe fetele noastre și cît ai zice *ghiul *am reușit să egalăm la 10. Atunci a fost clar că RO nu mai are cum scăpa victoria.

Eficiența medie în atac confirmă valoarea jocului de azi a RO: 46% – 35%.

Am avut parte de un meci plin ochi de faze spectaculoase, astfel încît s-ar putea face cu greu o selecție. A fost și un meci emoțional, cu gîndul la cum au luptat fetele în toată această competiție și cum și-au depășit condiția de *rezerve *la echipele de club, condiție în care le-au împins **Ghiță Ghiulangiul** și haita lui incompetentă. A fost așa de plăcut să auzim atît de multe nume românești, nu numai azi, ci și în meciurile anterioare.

*Cea mai bună jucătoare*: **Diana Balintoni Diana ( #4 coordonatoare RO). **Diana **este cea mai acrobatică coodonatoare din Europa. Făcută parcă din cauciuc, este rapidă, se aruncă în cele mai neașteptate mișcări și reușește și preluări spectaculoase și atacuri și blocaje, uneori. Mai are nevoie de ceva precizie.
*Cea mai bună de la SVN*: **Lana Ščuka** ( #12 extremă).
*Cea mai bună marcatoare*: Adelina Ungureanu ( #8 opusă/extremă RO), 21 pct (10 pct în setul 2!), eficiență 43%.
*Cel mai eficient atac*: Darja Eržen ( #16 opusă SVN), 50%.
*Cea mai bună recepție*: **Leja Janežić** ( #4 libero SVN).

Trebuie să remarcăm și nivelul la care a ajuns tînăra Francesca Alupei (centrală RO), care și ea arată abilități variate, descurcîndu-se foarte bine și la serviciu și la plonjoane și chiar la pasa 2.

Echipa „rezervelor“ a reușit, într-o finală palpitantă, să cîștige **primul trofeu din istoria naționalei de senioare**! Chiar dacă e cel mai mic ca valoare europeană/internațională, contează enorm ca declarație: *voleiul românesc reușește să se dezvolte în ciuda prostiilor făcute de conducerea lui ineptă.* (Îl includem aici și pe **Cotoroanță** cel lovit la chelie!)

Pe parcursul acestei competiții, „rezervele“ au arătat o poftă de joc și o bucurie, de care bătrînele amorțite, alde **Salaoru**, **Onywjekwe**, **Baciu**, nu știu. Ele știu să-și numere banii. Mai bine rămînem cu echipa asta frumoasă și pentru Campionatul European. Acriturile sclifosite să iasă la pensie! Chiar mă bucur că nu au fost părtașe la acest moment istoric 🙂

FELICITĂRI ACESTEI ECHIPE A ROMÂNIEI, DACĂ NU DE AUR, MĂCAR **DE ARGINT**!

Felicitări și antrenorului **Luciano Pedullà** și colectivului său tehnic!

ottobroker.ro

**România promovează în Liga de Aur.**
—–

Ceremonia de premiere a fost iar batjocorită de oamenii **Ghiulangiului**, care le-au așezat pe sportive cu fundul la public. Bă, tîmpiților, cu fața la cine stăteau fetele premiate? La bulibașă?
Iar bulibașa voleiului românesc s-a înfățoșat nu numai cu ghiulul de aur, ci și cu… papucii de aur! 😀
—–

În această seară minunată, pînă și **îNȘelaru** s-a autodepășit, fiind conectat la intensitatea jocului și nemaiturnînd baliverne de pe cînd era el în armată. Încă vreo 10 meciuri ca ăsta și poate devine și el comentator adevărat! Păi dacă a exersat el pronunția celui mai complicat nume de la oaspete… ***Ščuka*** 😀

Comentezi?