LEAu 2021 (M) | Începutul onorabil, dar final rău * Bălean cel deocheat de propaganda cojocăristă * Chițigoi debutează la naționala de senori * Două lecții

LEAu 2021 (M) | Începutul onorabil s-a terminat rău * Bălean cel deocheat de propaganda cojocăristă * Chițigoi debutează la naționala de senori * Două lecții

 

Ucraina – România 3 – 1 (22-25, 34-32, 25-23, 25-19)
Spectatori: 323

Schimbarea de antrenor s-a văzut clar. Dacă de curând ne chinuiam rău cu Slovacia și cu Elveția, acum am început în forță luând un set echipei de pe locul 14 din ierarhia europeană, o surpriză pentru toată lumea. Era să-l luăm și pe al 2lea, dar într-un set în care ambele echipe au avut multe greșeli neforțate, ne-a trădat Bălean, cel umflat de propaganda cojocăristă, care fiind mutat pe postul de opus, a terminat setul cu bilanț zero. Câte punte a câștigat atâtea a pierdut.

Am făcut și un set 3 onorabil, dată fiind diferența de valoare dintre cele 2 echipe, dar Ucraina s-a cam prins ce jucăm și ne-a luat la blocat până la finalul meciului. Nu e vorba numai de blocajele punctate, ci și de cele care anulau atacurile noastre neinspirate. Marele opus Bălean ne-a făcut 3p și ne-a pierdut 2p. Setul 4 a fost rău. Am avut un atac ineficient combinat cu blocajul lor eficient. Bălean a ieșit cu bilanț -1p. Aplauze!
Dacă judecăm cu dreptate, un asemenea scor putea încasa de la Ucraina și o echipă mai apropiată ca valoare, alde ESP sau FIN.

Cel mai bun jucător: Iuri Semeniuk (#10 central UKR), 13p, eficiența atacului 91%!
Cel mai bun de la RO și cel mai eficient atac: Robert Aciobăniței (#9 extremă), 19p, 56%
Cel mai bun marcator: Dmitro Viiețki (#3 opus UKR), 23p, 50%
Cel mai slab jucător și cele mai multe blocaje încasate: Rareș Bălean (#16 opus/extremă RO)

În acest meci a debutat la naționala de seniori și Daniel Chițigoi (#22 extremă, 16a).
În setul 2, centralul Robert Călin s-a accidentat, tot printr-o călcătură greșită.

Meciul s-a desfășurat cu spectatori, fără măști, fără distanțare, și un Banciu Jenică Mâncărică de la ei i-a grupat pe toți în spatele arbitrului principal, ca să dea bine la video 😊 Și vedem iară cum alții reușesc să aducă spectatori legal (nu blăjenește-Limboșește), în timp ce conducerea ineptă a federației noastre a adus „spectatori” cu voci înregistrate (la turneul feminin)! Nu se mai termină odată cu prostia din voleiul românesc?

Cu această ocazie, puteți mai învățați 2 LECȚII:

1. S-a vorbit că RO va trimite o echipă cu mai mulți tineri ca ei să aibă o ocazie de debut și de joc internațional efectiv. Este o mare prostie atunci când ai ratat calificarea la Campionatul European. Ierarhia europeană și, implicit, modul cum vom pica în grupe în viitor, depind de PUNCTELE adunate în competiții. Dacă am pierdut puncte din CE, măcar să mai peticim cu o performanță când mai spectaculoasă în Liga de Aur, ca să culegem de aici cât mai multe puncte europene.
Pe de altă parte, după pârjolul Epocii Negre a Ghiulangiului, nici nu mai ai pe cine să aduci la națională: unii-s prea bătrâni, alții prea tineri. Adică nu prea văd ce alt lot cu mult mai bun se putea alcătui. E aceeași situație ca la naționala feminină.

2. Ați văzut și în acest meci cât de prostesc e clișeul pe care-l auziți des în mediu: că trebuie să fie recepția bună, ca să poate pasa coordonatorul bine și ca apoi atacantul să facă punct, eventual. În voleiul serios, de vârf, nu te mai poți baza pe situații ideale. Am văzut multe faze la ucraineni, în care recepția a fost catastrofă, coordonatorul a pasat prost, dar atacantul a făcut punct. Antrenorii și jucătorii care gândesc mai mult și care mai ajung să citească pe la acest blog, trebuie să treacă de la „Vreau o preluare bună” la „Dacă atacantul are mingea sus, trebuie să facă punct.

 

Comentezi?