LEAu (F) 2024 S1Z2 | 3 extreme și victorie în 3 seturi

(sursa CEV)
aqualine.ro/

 

(F) România – Austria 3 – 0 (25-13, 25-20, 25-19)
Spectatori: 60

După ce Austria a arătat ieri că este o echipă foarte slabă (în meciul cu Cehia), a venit rândul nostru azi s-o luăm la pocneală. Dar echipa cârpită de El Zapacito n-a venit ca un tăvălug peste naivele austriece, ci 2 seturi (al 2lea și al 3lea) am jucat aproape de la egal la egal. Dacă avem așa dificultăți a 2a echipa din coada poziționării în LEAu, ce ne-om face cu echipele mai răsărite, cum ar fi chiar Cehia de pe poziția 3?

ottobroker.ro

Singura opusă rămasă în lot, Simina Străchinescu, a fost considerată prea slabă ca să joace măcar contra Austriei și așa El Zapacito a jucat cu 3 extreme. Mai precis Rodica Buterez și-a asumat rolul de opusă, deși și Cristina Miron a mai atacat din zona 2. Extrema Adriana Matei s-a descurcat bine azi, dar să vedem mâine dacă ne va demonstra că postura de rezervă la club în ultimii 2 ani a fost nemeritată. Centrala Diana Ariton a primit 2 pase în tot meciul, dar și-a făcut ceva puncte din blocaj. Jocul nostru în ansamblu n-a fost rău, dar nici adversarele n-au fost strălucite.

Cea mai bună jucătoare, cei mai mulți ași: Iarina Axinte (#9 coordonatoare RO), 4 ași
Cea mai bună de la AUT: Nina Nesimović (#18 centrală), 5p, 67%, care a fost rezervă la CSO Voluntari ca și cealaltă austriacă Anamarija Galić.
Cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac: Rodica Buterez (#3 extremă RO), 21p, 62%
Cea mai bună recepție: Diana Vereș (#2 libero)
Cea mai slabă jucătoare: Kora Schaberl (#14 extremă AUT)

klap.ro

Meciul de mâine contra gazdelor, Cehia, începe la ora 18 și e transmis pe CT Sport (pentru cine-l prinde).

Comentezi?