LEAu (F) 2024 S1Z3 | Miron ne-a amintit de tinerețile ei * El Zapacito Naranjo face un punct * Greșeli masive * Vine frumușața Haak la Blaj

(sursa CEV)
aqualine.ro/

 

Cehia – România 3 – 1 (25-18, 22-25, 25-23, 25-23)
Spectatori: 850

Anul trecut în LEAu, le-am bătut pe cehoaice la ele acasă (1–3), ceea ce a fost un accident, pentru că ne-au bătut și ele în returul românesc (1–3). Așa că nu-i de mirare că am luat=o ieri (sâmbătă) cu același scor. După un prim set cu volei bun, cele 2 echipe au batjocorit setul 2. Cehia n-a jucat nimic (17% media eficienței atacurilor!), dar a făcut puncte din greșelile noastre neforțate (10!) Tot în setul 2 a făcut un punct și El Zapacito, dar pentru cehoaice, primind un cartonaș roșu pentru proteste nervoase. De-ar primi unul și de la federație, dar acolo nu-i nimeni care să aibă urechi de auzit.

El Zapacito (sursa CEV)

Eficiența noastră în atac a scăzut și a rămas scăzută își în celelalte seturi, în care și calitatea jocului arătat de cele 2 echipe a scăzut, concluzionând un meci în care ambele echipe au greșit masiv.

Ne-a plăcut jocul Cristinei Miron, care ne-a amintit de talentele ei de dinaintea căsătoriei. A jucat clar mai bine decât înstrăinata Budăi Ungureanu. Iar configurația echipei ne-a amintit de perioada bună a CS Medgidia.

bijubox.ro

Cea mai bună jucătoare: Ela Koulisiani (#8 centrală CZE), 10p, 67%
Cea mai bună de la RO, cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac: Cristina Cazacu Miron (#77 extremă RO), 25p, 49%
Cele mai multe blocaje punctate: Diana Ariton (#1 centrală RO) și Gabriela Orvošová (#22 opusă CZE), câte 4
Cele mai multe blocaje încasate, cele mai multe greșeli în atac: Rodica Buterez (#3 extremă RO), 6 blocaje încasate și 3 atacuri în lan
Cei mai mulți ași: Rodica Buterez, 4
Cea mai bună recepție: Diana Teodora Vereș (#2 libero RO)
Cea mai slabă jucătoare: Adriana Matei (#11 extremă RO)

ottobroker.ro

Dacă am început competiția de pe locul 34 mondial, după prima săptămână, în pofida jocului slab, am urcat pe 32, fără să fim afectați de rezultatele de azi.

Următorul turneu la care participăm: 24-26 mai la Blaj, în blestemata LimbosuDarko Arena, unde ghinionul accidentărilor apare prea des. Vom juca contra Azerbaidjanului și a frumușaței Isabella Haak, opusa suedeză.

Dacă am pomenit de programarea greșită a competiției la masculin, unde a fost greșit calculat locul României în ierarhia europeană, la fel s-a petrecut, după cum am observat ulterior, și cu naționala feminină. În clasamentul CEV, RO apărea la începutul competiției pe locul 18, dar în extrasul european din ierarhia mondială eram pe 17.

Comentezi?