LEAu (M) 2024 S1Z2 | Meci pierdut de Stancu jr * Închinăciuni la străini

(sursa CEV)
aqualine.ro/

 

(M) Ucraina – România 3 – 1 (20-25, 25-21, 25-23, 25-19)
Spectatori: 100

Ucraina fiind favorita numărul 1 a competiției, ne așteptam la un meci mai dificil. Totuși am câștigat primul set destul de ușor. În setul 2, s-au trezit ucrainenii, dar și extrema Marian Bala, care fusese jale în primul set. Adormit însă a rămas opusul Alexandru Rață, care a făcut 3p pentru noi și 3p pentru ei 😊 După ce cele 2 echipe și-au împărțit primele seturi, 3 am început setul 3 din nou bine și am condus. S-a ajuns la 19-23. De la acest scor orice echipă sănătoasă la cap câștigă setul, nu? Iaca n-a fost cazul nostru. Jucătorilor noștri li s-a pus norul pe creiere și au încasat un șir de 6 puncte! Mai ales pe greșelile lui Bala și ale lui Rață. Cum e posibil așa ceva? Ce nație de blegomani suntem, dacă ni se înmoaie genunchii în halul ăsta?
În setul 4 ne-am ținut bine până la ghinionistul 13-13. De aici jocul nostru s-a rupt. Chiflele lui Rață l-au enervat pe antrenorul Sergiu Stancu și cu cine credeți că l-a înlocuit? Da! Ați răspuns corect: cu jalea Rareș Bălean! Ne-am făcut cruce și la răsărit și la apus și atunci am știut că meciul e dus pe apa… sâmbetei de azi. De aia zicem că meciul a fost pierdut de Stancu jr. Și doar îl avea ca opus de meserie pe Alexandru Ionescu, care intrase puțin pe teren, iar cât a intrat a avut eficiență de 50%.

Stancu jr este unul din acei oameni de volei români, care se închină în genunchi în fața jucătorilor care au activat în străinătate. Nu contează că alde Aciobăniței, Rață, Bălean au frecat băncile de rezerve străineze, iar primii doi au fost respinși și de la trialul pentru campionatul coreean. Noaa, ci ei sunt… „jucători cu experiență internațională”! Experiență la tras avioane.

Puteam câștiga meciul cu (presupus) cea mai tare echipă din competiție? Nu știu. Dar sigur puteam ajunge în setul 5.

creditfix.ro

Bilanțul internaționalizatului Rață: doar 12p (în 4 seturi!) și 8p pentru adversari (3 servicii ratate, 4 atacuri cedate și unul blocat). Să tot mergi la bătălie cu așa sergent. Te apucă autofuria în timpul jocului, băiet? Ce-ar fi să începi cu schimbarea numărului cu ghinion de pe tricou? Că nu-ți aduc ghinion numai ție, ci și echipei naționale.

Cel mai bun jucător, cele mai multe blocaje punctate: Iuri Semeniuk (#12 central UKR), 16p, 91%! 5 blocaje
Cel mai bun de la RO: Dumitru Claudiu (#6 coordonator)
Cel mai bun marcator, cel mai eficient atac: Danilo Urivkin (#42 opus UKR), 19p, 55%
Cel mai slab jucător: Dmitro Ianciuk (#8 extremă UKR)

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Înaintea acestui meci, RO sărise de pe locul 24 mondial pe locul 22. Acum am căzut pe locul 23. N-am pierdut multe puncte, dar puteam câștiga multe puncte. Deocamdată presiunea asupra locului 28 (calificant pentru Campionatul Mondial) nu e foarte mare.

Următorul turneu la care participăm: 24-26 mai la Râmnicu Vâlcea, unde, după cum se știe, sunt foarte multe puhoaie de amatori de volei. Dar sunt și plaiurile natale ale Universitalului Cojocaru.

LeLică, vino să-i iei locul lui Stancu jr! Că ăsta are orbul găinilor.

Comentezi?