Marian Valentin Burlacu , un fin analist al fenomenului sportiv! Din PASIUNE pentru SPORT!…

Marian Valentin Burlacu , un fin analist al fenomenului sportiv! Din PASIUNE pentru SPORT!…

Marian Valentin Burlacu , un fin analist al fenomenului sportiv!

Din PASIUNE pentru SPORT!

Stim ca-ti place, da-ne LIKE!Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a lansat, luni, ”Samurai 2020”, un program de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. C…

1 thought on “Marian Valentin Burlacu , un fin analist al fenomenului sportiv! Din PASIUNE pentru SPORT!…

 1. Aiureli 😉 Sporturile nu au profit direct de la spectatori (de la biletele plătite de ei), ci de la sponsori (plătitorii de reclame). Da, sponsorii vin, dacă există spectatori (inclusiv telespectatori, poate și net-spectatori, deci expunere mediatică). Astfel una dintre problemele de bază este cum sînt atrași oamenii la spectacolul sportiv.

  Aici ar fi (cel puțin) 3 vectori:
  1. Publicitate (Cum să vină spectatori la meciurile Penicilinei, dacă tîmpiții din club nu-s în stare să pună niște afișe în oraș? Orașul nici nu știe că este meci.)
  2. Calitatea jocului (egal calitatea spectacolului), care depinde de cum sînt formați sportivii începînd cu nivelele de preseniori. Nimeni nu vrea să vadă un meci de calitatea proastă.
  3. Afinitatea spectatorului cu sportul respectiv: dacă eu practic de mic tenis, voi fi foarte interesat să vin la meciurile de tenis. Altfel spus, e vorba de a încuraja competițiile de masă încă de la nivelul școlar.
  E falsă treaba cu scandalurile. Scandalurile, știe toată lumea, fac parte din publicitate. Au fost cazuri de scandaluri false în fotbalul românesc, care au avut exact acest scop: reclama „perversă”.

Comentezi?