Nu stiu daca ati auzit de Comisia de Disciplina a FRVolei, este probabil comisia…

Nu stiu daca ati auzit de Comisia de Disciplina a FRVolei, este probabil comisia cea mai devotata “maretului conducator”.Ea este formata,conform site-ului FRvolei, din trei juristi, presedintele Dirman Daniel – avocat,Dragomir Florin si Radu Viorela.Aceasta comisie indeplineste pentru presedintele federatiei rolul pe care il aveau Manea Manescu si Emil Bobu pentru Nicolae Ceausescu.Si cand spun acest lucru ma refer la faptul ca daca presedintelui federatiei “I se pune pata” pe ceva sau pe cineva, respectabila comisie se grabeste sa puna in practica sanctiunea dorita de catre acesta.Ati citit zilele trecute cum a fost chemat la comisie un antrenor pentru ca a baut apa in timpul unui meci, astazi o sa va povestesc cum au fost chemate la comisie trei jucatoare de varf ale lotului national de senioare.O persoana cunoscuta din zona federatiei m-a informat ca pe data de 15 iunie 2016 au fost convocate la comisie, Alexandra Sobo, Adina Salaoru si Daiana Muresan pentru simpla lor “vina” ca se aflau sub tratament medical atunci cand au fost convocate la lotul national si nu au putut, din acest motiv sa onoreze convocarile.Din cate am inteles Alexandra Sobo si Adina Salaoru au certificate medicale de la INMS pe care scrie “repaus si tratament” iar Daiana Muresan s-a operat si s-a prezentat la comisie in carje. Ei bine, desi aceste sportive au venit de la sute de kilometrii special pentru aceasta sedinta, ajunse acolo au constatat ca sedinta s-a amanat pentru ca cei din comisie nu s-au prezentat in totalitate.De ce oare nu au fost anuntate din timp aceste sportive despre aceasta amanare pentru a nu mai face aceasta deplasare atat de lunga? Cine a platit transportul lor in conditiile in care distantele parcurse de ele nu au fost tocmai de neglijat? De ce isi permite acesta Comisie de “Ghilotina” sa isi “bata joc” de timpul, de banii si de demnitatea acestor sportive? Am citit in Regulamentul disciplinar al Federatiei Romane de Volei ca “cei vinovati” vin la comisie pe baza unei reclamatii semnate de catre o persoana “din activitatea voleibalistica”:
“Art.57 . Sectiile de volei ale cluburilor, membrii conducerii acestora, sportivii legitimati, antrenorii, arbitrii, observatorii membrii organelor F.R. Volei, precum si alte persoane din activitatea voleibalistica pot adresa întâmpinari, memorii reclamatii sau contestatii, în orice cauza în legatura cu voleiul în situatia când acestea privesc activitatea lor sau interesul dezvoltarii voleibalului si sunt prevazute în Statutul F.R.Volei si prezentul regulament.
Art.58 . Orice întâmpinare, memoriu, reclamatie sau contestatie trebuie sa cuprinda:
• numele si prenumele, domiciliul si calitatea din punct de vedere sportiv ale autorului;
• obiectul cererii cu indicatii lamuritoare a tuturor motivelor si cu expunerea problemelor si a probelor pe care se întemeiaza;
• când se va cere dovada cu martori, se vor da numele si adresa martorilor.”
As vrea sa stiu, cu nume si prenume, conform art.58, cine este persoana care le-a chemat la comisie pe cele trei sportive desi acestea au documente medicale care dovedesc ca au fost indisponibile in perioada convocarii.Din punctul meu de vedere aici este vorba de un abuz in serviciu si chiar as vrea sa stiu ce solutie ar da un judecator intr-o astfel de speta.
Cat despre Comisia de “Ghilotina”, pentru ca in nici un caz aceasta comisie nu are rolul unei comisii de disciplina, mai am o mica curiozitate.Tare as vrea sa stiu care este rolul presedintelui acestei comisii in FRVolei pentru ca, din cate am inteles, distinsul domn avocat a fost cel care a “analizat” din punct de vedere juridic ultimele modificari din statut si, mai mult decat atat, a fost “maestru de ceremonii” la alegerile din aceasta primavara.Ma intereseaza si care este suma anuala cu care acest distins domn este retribuit din banii nostri, ai contribuabililor, datorita activitatii sale din cadrul FRVolei.Dar, despre acest domn avocat va promit ca vom mai discuta in viitorul apropiat si va asigur ca va veti “minuna” de competenta sa in materie juridica.

In final,m-am gandit ca nu are sens sa va tin in suspans, asa ca ca va spun adevarul pana la capat.Ei bine, persoana cunoscuta din zona federatiei mi-a relatat faptul ca tocmai presedintele FRVolei a fost cel care a semnat “reclamatiile” pentru chemarea sportivelor accidentate la Comisia de “Ghilotina”.In aceasta situatie, nu credeti ca INMS-ul sau o alta autoritate medicala ar trebui sa-i recomande actualului presedinte “repaus si tratament”?

3 thoughts on “Nu stiu daca ati auzit de Comisia de Disciplina a FRVolei, este probabil comisia…

  1. visan (prin comisia de disciplina) l-a amendat pe Dl Ferentz de la Constanta cu 1000 de euro pentru ca la alegeri a spus: “va multumim dle petrache pentru ca ati venit la sedinta sa-i faceti lobby lui visan”

  2. visan a reusit un lucru ..asta e sigur : “divide et impera”‘….Daca nu ne afecteaza personal, doar privim si trecem mai departe .Nici de comentat nu mai comentam , sa nu afle visan.. Atat de dezbinati, atat de egoisti, atat de individualisti, atat de lipsiti de moraliate, atat de repede nevindem cui da mai mult, atat de usor de cumparat astia suntem noi romanii !?! Pleasca curata pentru un spirit malefic ca visan ! Cum sa nu faca visan ce vrea cu noi !! Noi il lasam si el face ce vrea pipota lui ! Il meritam !

Comentezi?