Vișăneala săptămînii : Cardoșeala și Jităreala (1) Ar trebui să fim mulțumiți că România…

Vișăneala săptămînii : Cardoșeala și Jităreala (1)

Ar trebui să fim mulțumiți că România a primit organizarea unui turneu european de volei de plajă, nu? Poate chiar sîntem. Că s-au găsit niște bani pentru organizare?… Și de asta putem fi mulțumiți.

Dar dacă ridicăm colțul păturii ce descoperim? Doar o altă pospăială românească. De la ce să începem?

De la informare. Pe situl FRViș nu a apărut nici o informație despre acest turneu. Și, în general, nu se întîmplă nimic de multă vreme pe paginile dedicate voleiului de plajă. Nici măcar un anunț despre apropiatele Campionate Naționale! Așa cum mai scriam, cred că oamenii ăștia din FRViș nu prea dau pe la serviciu. Ghiță Bombiță, pe tine nu pui Comisia de Disciplină?

Și situl turneului http://beachvolleyballtm.ro/ , special creat pentru eveniment, este înghețat. Nici pînă acum nu au scris nimic despre echipele participante! Pentru că situl este proiectat de niște cîrpaci marca Cocoșelul Horică de Agroland. Dacă vrei să citești ceva în limba română, prima dată vezi că ciumegii nu știu să scrie toate literele românești. Dar nu e numai asta; există și un defect grav: orice vrei să clicăi pe pagina în limba română te aruncă automat la pagina în engleză. Serios că nu pricep cum au „reușit” așa ceva…
Să le mai cerem să scrie pe SITUL EVENIMENTULUI despre programul detaliat și despre rezultate? Să pună poze și filme? Nee… Noroc că ne informează CEV.
Să mai menționăm și caraghioasa numărătoare inversă care era setată pe altă oră decît cea de începere a concursului! (8 în loc de 10), poate nu știu treaba cu fusurile orare…
În fine, cam cît de prost să fii ca să nu informezi pe situl evenimentului că se transmite în video direct prin Internet?

În timp ce sursele oficiale sînt țepene, să recunoaștem că există ceva activitate pe paginile neconvenționale de pe Facebook: pagina FRViș și, mai intens, pagina Beach Volleyball Timisoara (desigur fără diacritică). Dacă te uiți mai atent, vezi iar cîrpăceala: pozele afișate nu au nici un fel de informații. Habar nu ai, ca privitor, la cine te uiți. Ca niște poze făcute de un turist care s-a nimerit să fie prin zonă.

Comentezi?