SFÎNTA MARIA MICĂ: ZIUA ÎN CARE S-A TERMINAT CU ȘPAGA ÎN FEREVIȘ! Poate ați…

SFÎNTA MARIA MICĂ: ZIUA ÎN CARE S-A TERMINAT CU ȘPAGA ÎN FEREVIȘ!

Poate ați auzit zvonuri cum că niște oameni încep să fie interesați de corupția din cadrul ferevișului. Această zi a Sfintei Marii ar trebui să pună capăt șpăgilor care circulă prin voleiul românesc. Problema șpăgilor din volei, mică sau mare, cum o fi, va fi monitorizată și cercetată.

Așadar, azi toți „actorii“ dn volei trebuie să facă un legămînt personal că vor înceta să mai dea șpagă sau să intermedieze șpaga sau să primească șpagă.

Trebuie să știți că nu numai primirea de mită este pedepsită de lege, ci și darea de mită. Dacă vă jucați de-a mita, puteți ajunge la pușcărie. Nu vă este mai bine acasă?

Hotărîți-vă să nu mai dați șpăgi pentru chestii precum promovarea arbitrilor, programarea preferențială a arbitrilor, atribuirea de organizare de turnee, schimbări de program competițional neregulamentare, prezențe la comisia de disciplină, meciuri aranjate, transferuri de jucători, prezența unui jucător în formula de start etc. Nici nu știți cine vă ascultă!

Dacă, totuși, sînteți forțați de situație să dați șpagă, păstrați o evidență clară a șpăgilor date. Folosiți un carnețel în care să notați informații care să vă fie de folos mai tîrziu precum: data șpăgii, cui i-ați dat, ce ați dat (bani, vin, ghiuluri etc), scopul șpăgii și altele.
Luați exemplu de la recentul caz de la CSM București.

De asemeni, țineți o evidență a încălcărilor de regulamente la care, eventual, vă forțează persoane din conducerea ferevișului. Încercați din greu să nu faceți lucruri după cum vi se poruncește de către ghiulangii, ci numai conform statutului și regulamentelor. Să vă fie mai puțin frică de Ghiță și mai mult de lege!

Cei care citiți acest grup-blog dați sfoară-n țară și către cei pentru care Internetul este un mare mister. Să afle toți și nu creadă cineva că faptele ilegale vor rămîne nepedepsite. Că vine pedeapsa anul această, că vine peste cîțiva ani,… tot va veni. Nu merită să vă stricați viața pentru niște putreziciuni corupte.

Doamne ajută!

4 thoughts on “SFÎNTA MARIA MICĂ: ZIUA ÎN CARE S-A TERMINAT CU ȘPAGA ÎN FEREVIȘ! Poate ați…

Comentezi?