ȘTIRI | Tragerea la sorți pentru CM 2022 M * CM Sub-18 * Cupa Balcanică M

 

Campionatul Mondial 2022 (M) va avea loc între 26 aug – 11 sep 2022 în mai multe orașe din Rusia. Participă 24 echipe:

– gazdele (VFR/RUS)
– fosta campioană mondială (POL)
– primele 2 locuri din clasamentele campionatelor continentale (cu excepția gazdelor și a fostei campioane)
– restul de echipe până la 24 după ierarhia mondială a FIVB.

Pentru calificare o echipă europeană ar trebui să fie clasată între primele 10 din Europa, dar după ierarhia FIVB, nu cea CEV.

Tragerea la sorți a fost făcută la Moscova pe 30 sep.

Grupele

Grupa A: VFR (Volleyball Federation of Russia), SRB, TUN, PRI

Grupa B: BRA, JAP, CUB, QAT

Grupa C: POL, USA, MEX, BUL

Grupa D: FRA, SVN, GER, CAM (cea mai tare grupă)

Grupa E: ITA, CAN, TUR, CHN

Grupa F: ARG, IRI, NED, EGY

Festivitatea tragerii la sorți a fost prezentată de 2 siniștri, între care sinistra Norisha, de care voleiul european nu mai scapă… A fost acolo și un fel de dans dedicat voleiul, chipurile, dar fundamental greșit, deoarece mingile au fost ținute tot timpul de dansatori.

S-a ițit acolo și Moș Ary Șontorogu, care s-a chinuit să gavarească ceva, ca și directorul general al FIVB Azevedo.

Tragerea la sorți, ca de obicei, a încălcat orice regulă anti-fraudă. Asistente la tragerea la sorți au fost Liubov Sokolova și Ekaterina Gamova, care au avut grijă de modul în care se înfățișează în public și n-au recurs ca proastele la îmbrăcatul în negru (c-ar fi asta cea mai „elegantă” culoare!) și nici nu și-au făcut unghiile ca proastele în culori închise sau cu picturi cu floricele sau cu alte modelașe pe inelare 😉

Video aici:


CM 2022 feminin se va desfășura între 23 sep – 15 oct 2022 în Nederlanda și în Polonia.

Nu s-a anunțat când va avea loc tragerea la sorți.

Observați că, de la această ediție (M+F), nu se mai organizează calificările continentale, ci contează clasamentul FIVB.


Campionatul Mondial Sub-18 s-a încheiat cu victoria așteptată a RUS, care a avut această siguranță de dinainte și a considerat că nici n-are nevoie de Fedorovțeva ca să câștige titlul.

Rusia – Italia 3 – 0 (25-16, 25-17, 25-20)

Cea mai bună marcatoare: Julia Ituma (#4 extremă RUS), 13p

Rusia a dominat autoritar acest CM, doar vreo 2 echipe au putut face contra RUS mai mult de 50p. Cu excepția BRA, care a reușit chiar să ia 2 seturi (2–3).

Ituma a fost și cea mai bună marcatoare a turneului. Iarina Axinte a pierdut locul 1 la coordonatoare, în favoarea Minei Mandović (SRB), dar locul 2 în lume la categoria asta de vârstă e o realizare extraordinară.

SUA au luat medalia de bronz.

Urmăriți meciul final aici:


Ați înțeles că RO n-a trimis nicio echipă la Cupa Balcanică (BVA) 2021 masculin. Ar fi avut drept de participare Unirea Dej, dar nu știm de ce nu s-a înscris. Probabil n-a avut destule fonduri. La competiția câștigată de Halkbank Ankara (care și-a câștigat astfel și locul în Cupa Confruntării) au mai participat Radnički Kragujevac și A.O.P. Kiffissias Atena.

Comentezi?