# **SUPERCUPA ROMÂNIEI (M) |** PROȘTII PROȘTILOR ȘI NESIMȚIȚII NESIMȚIȚILOR – IAR CU FUNDUL…

# **SUPERCUPA ROMÂNIEI (M) |** PROȘTII PROȘTILOR ȘI NESIMȚIȚII NESIMȚIȚILOR – IAR CU FUNDUL LA PUBLIC!

Pentru a 5a oară în acest an se duc proștii proștilor oficiali la Alexandria și îi premiază pe sportivi ținîndu-i cu spatele la public, într-o desăvărșită bătaie de joc la adresa spectatorilor, dar și a elementarului bun simț! **Federația neamului prost!**

**ARCADA GALAȚI – Dinamo București 3 – 2 (25-17, 19-25, 26-24, 24-26, 16-14)
**Spectatori: 160!

Înainte de meci credeam că e mai probabil ca cele 2 echipe să fenteze competiția, așa cum s-a întîmplat în voleiul masculin românesc în ultimii ani. Adică să joace la bifă și să plece repede acasă ca să se pregătească pentru singurul lucru care contează: campionatul.

Spre bucuria spectatorilor, nu a fost așa. De vreun an încoace, băieții din voleiul românesc (chiar dacă și străini) joacă mai serios, iar în seara asta ne-au oferit un meci frumos, spectaculos, cu faze de Youtube, cu niște liberi senzaționali pe alocuri. Dar, bineînțeles, **ferevișul **nu are un om care să facă selecții de faze în scop de publicitate. Acolo în **fereviș** nu se știe de marketing, ci se știe numai de **Ghiulul** bulibașei.

În primele 2 seturi, echipele s-au tatonat, părînd mulțumite de diferențele reciproce de scor.
Din setul 3, au jucat mai serios. În setul 3, cîștigat de gălățeni, s-au remarcat centralul **Bissette** și opusul **Klapwijk**, iar în setul 4 s-a remarcat centralul dinamovist **Leite** și astfel cei din Galați s-au văzut e-Galați! 🙂

În setul 5, Arcada s-a desprins ușor și a ajuns la 5 pct diferență (12-7), ceea ce, în general, e grav pentru urmăritori. Dar, în mod suprinzător, la 14-10, dinamoviștii au făcut 4 pct la rînd! Apoi **Kollo** și **Bissette** au încheiat conturile pentru gălățeni, care cîștigă Supercupa României. Aplauze pentru **Arcada Galați**, echipa cea mai nevăzută din campionatul anterior și cea mai ajutată de **Ghiulangiu** și de arghitrii ieșeni. Și care are căpitan străin.

*Cel mai bun jucător, cel mai bun marcator, cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje punctate:* **Julian Bissette** ( #6 central Arcada), 22 pct, eficiență 72%, 7 blocaje.
*Cel mai bun de la Dinamo:* **Filip Despotovski** ( #11 coordonator)
*Cea mai bună recepție:* **Marian Bala** ( #3 extremă Arcada)
*Cel mai slab jucător:* **Miloš Terzić** ( #12 extremă Arcada)

Evenimentul a fost organizat iar prostește de proștii din **fereviș** dimpreună cu prostul de viceprimare de la Alexandria, **Ioan**. Doar 160 de spectatori au asistat la cel mai tare eveniment voleibalistic al anului! Mai bine se duceau la Blaj.

Soarele a fost iar prezent pe teren, ca la tîmpiți. Iar arbitrul vișănel **Meșca** nu a luat nicio măsură. Nici magazionerul secretar hopservator **Ispas**. Terenul de la Alexandria este o panaramă, parcă e teren de liceu american, plin de o mie de linii și liniuțe, curbe, drepte, continue și punctate și de diferite culori. Nici vorbă de suprafața cărămizie uniformă pentru terenul de volei și de culoarea albastru-verzui pentru zona liberă, așa cum vedem la competițiile serioase. Arbtirul stă cu fundul la public, dar de data asta, **Ghiulangiul **a stat și el la fundul fălos al lui **Meșca**. 😀 Așa-i trebuie!

A fost și o fază în setul 3 cum am văzut odată și în campionatul italian, cînd o fată din alea cu mingile s-a apucat să prindă mingea care era în joc. **Meșca** n-a știut să repete punctul. Așa trebuia să facă, pentru că o persoană neimplicată a împiedicat jocul.

De proști și de desprinși ce sînt de voleiul internațional, vișăneii lui **Ghiulică** nici n-au acordat un titlu de **cel mai bun jucător**. Dar ei nu s-au priceput nici cum să facă o supercupă și la feminin, chiar dacă acolo o singură echipă a cîștigat și campionatul și cupa.
Dar ei nu se pricep nici să calculeze ce înseamnă ***Sub-23***!

Se confirmă și vizual că **Ghiulangiul** e grav bolnav. Parcă a îmbătrînit brusc cu 20 de ani. Are o meclă de om de 90 de ani.
—–

**Colțul lui îNȘelaru**

„Amabilul“ grăsun își tot laudă coledzii din TVR, unde el e pseudojurnalist. În realitate, filmagiii ăia sînt niște cîrpaci incredibili. Niciodată nu nimeresc reluări edificatoare. Mai mult, nici nu au scule pentru transmisiuni sportive. Așa cum ați văzut la francezi, la japonezi, la italieni… Filmările cu camere speciale pentru sporturi permit reluări cu încetinitorul, în care mingea se vede clar chiar dacă are viteză mare. La TVR e pe bază de ceață.

**Perle**

– *„E important găsirea unui ritm“*

– *„Faptul că s-au strîns 200 de spectatori e ceva“* 😀 Da, bă, e ceva foarte RĂU! Pupincuristul ăsta nu mai prididește să demonstreze că rahatul lui **Ghiulică **pute frumos.

– *„Un puncte de lovire uriaș“* Dacă era atent la școală, ținea minte că punctul are zero dimensiuni, deci nu poate fi uriaș.

– *„Ouuu!“ *Credeți că urlă la ospătar să-i aducă un ou, dar nu! El e romglez și exclamă pre englezește!

– *„Extrema avea de ales multe opțiuni“*

– *„Bună apărarea Galațiului“* *Galați* e substantiv masculin la plural. Corect: *Galaților*.

– *„Investițiile trebuiesc văzute“* Corect: *trebuie*.

– *„Un meci la o cotă frumoasă“*

Se vede că citește și blogul ăsta **îNȘelaru**, pentru că s-a apucat să distrugă ce am construit eu aici. Eu învăț lumea ce înseamnă *side-out* (preluarea serviciului, punct pe serviciul adversarului), iar e vine dinadins să tulbure apele, că cică *side-out-ul* trebuie să iasă din prima minge sau așa ceva. Nici măcar nu are sens.

Și la *flăut* se bagă în seamă tuta masculină. Zice și el ca **Universitalul Adin-Dva-Tri**, că are efect stînga-dreapta! Da, da! Ocolește aerul imprevizibil în toate direcțiile, proștilor! 😀

2 thoughts on “# **SUPERCUPA ROMÂNIEI (M) |** PROȘTII PROȘTILOR ȘI NESIMȚIȚII NESIMȚIȚILOR – IAR CU FUNDUL…

Comentezi?