TOP 7 EVENIMENTE ALE ANULUI 2016 ÎN VOLEIUL ROMÂNESC. Locul 4: Jalea de la…

TOP 7 EVENIMENTE ALE ANULUI 2016 ÎN VOLEIUL ROMÂNESC. Locul 4: Jalea de la Liga Europeană

În mai 2016 a fost încropit de vișănei un lot național feminin pentru participarea în Liga Europeană (iunie 2016). Primul loc se califica în divizia a 3a a Marelui Premiu Mondial. Cum multe echipe europene (dintre cele bune) joacă deja în Marele Premiu, o echipă cotată pe locul 13 în Europa (România) trebuia să fie una dintre favorite. În schimb, a fost o catastrofă.

Catastrofa a început prin refuzul lui Florin Grapă de a fi antrenor. Nu și selecționer, pentru că selecția a fost făcută de vișănei. A venit ca soluție de avarie Guvernatorul Bogdănel (Paul), care, prin această catastrofă, a devenit cel mai slab antrenor pe care l-a avut naționala României (F) din toate timpurile.

Și unele jucătoare s-au dedat la tot felul de tertipuri brevet Gontariu („accidentări”) de a se fofila de la prezența în națională, asta demonstrînd că nu au niciun fel de aspirații, de ambiții internaționale, ci joacă volei numai pentru bani. Zicea Sobo că orice jucătoare visează să ajungă la „olimpiadă”… Care „olimpiadă”, bre, că nici la niște jocuri internaționale distractive nu pohtiți… În timp ce alte jucătoare din lume suferă sufletește cînd nu sînt selecționate sau au o dorință aprinsă de a juca chiar ușor accidentate, ale noastre abia așteaptă să aibă un degețel julit ca să obțină o scutire medicală.

Și erau sărăcuțele epuizate fleașcă de campionat, în timp ce voleibalistele din alte țări abia începeau tot felul de calificări, ligi, turnee pe tot globul, ca să nu mai zicem de Jocurile Olimpice…

Această cea mai proastă prestație a naționalei feminine a RO din toate timpurile nu a fost numai o rușine, ci a avut efect negativ și în clasamentul european/mondial, unde a căzut cîteva locuri.

Poate este vremea ca echipa națională să fie refăcută din temelii din jucătoare tinere și ambițioase și mai puțin din cele îmbătrînite în rele și fără chef.

Dar de unde să le luăm, dacă ne-au umplut vișăneii de străine?

Comentezi?