UVT Agroland Timișoara: campioană națională a diviziei de junioare 2017! Rezultatele zilei a 5a…

aqualine.ro/

UVT Agroland Timișoara: campioană națională a diviziei de junioare 2017!
Rezultatele zilei a 5a

(F) Dinamo – CSȘ Lugoj 1 – 3 (25-20, 20-25, 18-25, 22-25)
(F) UVT Agroland – CTF Mihai I 3 – 1 (25-9, 24-26, 25-21, 25-20)
(F) CSM București – CSU Medicina CNUE Tg Mș 0 – 3 (16-25, 11-25, 20-25)

În primul meci s-au întîlnit cele 2 echipe care au uimit cel mai tare în acest turneu. Dinamo, care în ultimii ani s-a luptat pentru podium, a fost acum ciuca bătăilor, reușind abia 1 pct și cîștigînd doar 3 seturi. Dimpotrivă, CSȘ Lugoj a impresionat prin media de vîrstă cea mai scăzută și a reușit 2 victorii și un neașteptat loc 4.

Al 2lea a fost meciul vedetă al zilei, care descurca ordinea pe podium. CTF Mihai I București, echipă cu șanse aritmetice la locul 1, trebuia să facă un 3–0, dar a pierdut grav primul set și-i mai rămînea să se lupte pentru locul 2. A urmat unul dintre cele mai palpitante și mai spectaculoase seturi din acest turneu, CTF păstrîndu-și cu 26-24 șansa la locul 2.
Lupta aprigă a continuat în setul 3, dar CTF nu a rezistat, pierzînd în principal pe propria mînă (greșeli neforțate). La care mai adăugăm mașina Adelina… și să nu uităm de soare!
Astfel, Agroland, cu 2 seturi cîștigate, era deja campioană, iar CTF pierdea și locul 2.
În setul 3, deși nu a mai contat, ambele echipe au continuat lupta „con brio“ (cu energie).

vivacredit.ro

În partida a 3a, Medicina trebuia să cîștige 3 puncte în fața unei echipe, CSMB, care ar fi picat pe penultimul loc. Floare la ureche. Deși fetele de la Medicina și-au încurcat șorturile între ele! Nu s-au potrivit numere de pe tricouri cu cele de pe șorturi. Hal de organizare!

Agroland a cîștigat titlul pe merit arătînd un mare progres față de vremurile cînd era antrenor Jitărelu. Guvernatorul Bogdănel a format o echipă solidă, energică, tehnică, cu nerv și care ar putea juca în formula asta chiar în Div A1 fără să retrogradeze.

Medicina, ex-campioana, a terminat pe locul 2 și a arătat că proiectul clubului de a aduce junioarele să joace la Div A1 a fost un eșec. Asta pentru că acel joc a fost sporadic și inconsistent. Medicinistele au pierdut „finala“ chiar din prima partidă (contra Agroland), după un șir gros de greșeli, mai ales la serviciu. Ori fileul a fost prea sus pentru ele ori terenul prea scurt 😉 Iar antrenorul o fi el băiat bun, dar nu a fost sprijin psihologic destul de solid, cam nu a fost echipei României nici la Campionatul European Sub-18.

Zic unii mai specialiști că de mult n-a mai fost așa un turneu de bun și de frumos la junioare. Senioarele române ar fi trebuit să se uite cu atenție la aceste partide, poate să-și amintească de vremurile cînd erau și ele junioare și luptau cu silință pentru fiecare minge și se bucurau de volei din inimă. Nu-i tîrziu, partidele au rîmas înregistrate pe Youtube.

Organizarea turneului a fost slabă, dacă ar să menționăm numai agresiunea soarelui împotriva ochilor jucătoarelor. Observatorul Ioanovici, una dintre slugile lui Ghiță, trebuia să oprească competiția pînă la remedierea situației. Noroc că i-au mai ajutat norii.

roadelepamantului.ro

„Finala“ decisă în prima zi arată iar că sistemul competițional e prost și făcut de niște proști. Orice om cu judecată ar fi pus meciul cel mai tare în ultima zi. Dar asta e mocirla FRViș și cei care s-au obișnuit cu noroiul, afirmă e bine că au fost condiții egale pentru toate echipele…

Clasament final

1. UVT AGROLAND 5 victorii 14 puncte
2. Medicina Tg Mș 4v 12p
3. CTF Mihai I 3v 9p
4. CSȘ Lugoj 2v 6p
5. CSM București 1v 3p
6. Dinamo 0v 1p

Comentezi?