VIȘĂNEALA CAMPIONATULUI: VIȘĂNEII SLUJITORI AU PARADIT CAMPIONATUL ȘI VOR FI BUNI DE PLATĂ! (partea…

aqualine.ro/

VIȘĂNEALA CAMPIONATULUI: VIȘĂNEII SLUJITORI AU PARADIT CAMPIONATUL ȘI VOR FI BUNI DE PLATĂ! (partea 2)

„Așa au hotărît cluburile“ este o exprimare imbecilă. Hotărîrile privind voleiul românesc nu le iau cluburile, ci, conform statutului, entitatea care ia decizii este Consiliul Director/Slujitor, în afară de organul suprem, AG.
Iar paradirea campionatului s-a făcut, chipurile, „pentru interes național“ (citat din comunicat)! Auzi ce le-a trecut prin cap! Au tuflit asta cu „interesul național“ la șmen, ca le închidă gura proștilor.

În loc de a anula secțiunea locurilor 7–10, existau soluții simple:

– Reprogramarea unor partide, care deși este contra regulamentului, are acum o justificare de forță majoră.

vivacredit.ro

– Disputarea partidelor (sau tentative de disputare) cu loturile rămase. Cine nu poate prezenta echipa regulamentar, ia 0–3 și plătește amenda. Nu așa e regulamentul???
Vă amintiți că ferevișul a fost nemilos cu Politehnica Timișoara F, cînd echipei i s-au furat legitimațiile la turneul de promovare în A1F, cînd avea șanse mari? Atunci de ce nu s-au închis ochii, deși jucătoarele erau prezente fizic și se putea face o reidentificare a lor în regim de urgență, tot pe motiv de forță majoră??

ottobroker.ro

Acum imediat a sărit o armată de proști în apărarea deciziei ilegale. Cică e foarte bine așa cu violarea regulamentului, că oricum „se juca inutil“!… Iar așa se mai face și economie de bani.
Păi dacă e pe bază de economie, prostănacilor, ce-ar fi să se anuleze și grupa 1–6? Că tot se joacă inutil, după structura clocită în crîșma de la Blaj. Nu se mai pot schimba multe.
Sau ce-ar fi să facem campionatele din 3 în 3 ani, că așa om economisi la greu! Iar Ghiță al vostru își va putea lua salariul uriaș fără să facă nimic.

Multe jocurile pot deveni „inutile“, chiar în toiul campionatului, pentru că așa a stricat mediul banda lui Ghiță, un mediu în care jucătoarele (și jucătorii) nu sînt educate că orice meci, chiar amical, este o ocazie de învățare, de progres. Jucătoarele n-ar trebui să se bucure acum că au scăpat de un chin, ci să-și dorească să facă mai multe meciuri pe an, chiar în pauza de vară, spre propriul lor beneficiu.

Într-o organizație profesională, competentă, modernă, s-ar fi înțeles că, dacă voleiul e un spectacol pentru public, anularea acestor meciuri este și o imbecilitate. Astfel nu se mai livrează publicului spectacol voleibalistic, chiar așa slab cum e. Dacă se joacă volei în țara asta numai 5 luni pe an, cum să-i crească popularitatea, stimate slugi nepăsătoare și indolente? Dar vouă cum să nu vă convină așa să nu mai aveți bătaie de cap, să puturoșiți cît mai mult? Că doar este atîta vin de băut…
Hai cu vacanțele de 7 luni pe an! Vreau și eu!

2 thoughts on “VIȘĂNEALA CAMPIONATULUI: VIȘĂNEII SLUJITORI AU PARADIT CAMPIONATUL ȘI VOR FI BUNI DE PLATĂ! (partea…

  1. Pentru spectatori nu “se juca inutil”, dar cine stă să ne întreabe pe noi? Pentru cei care conduc voleiul românesc noi nu existăm ori suntem la fel de “inutili”.
    Și ne mai mirăm că nu-s în stare să strângă 10 echipe pentru a înjgheba un campionat… ?

  2. Adică…7(sau 5) luni pe an sunt in pauză competițională și 5 luni joacă …..DEZASTRU
    Un jucător fără meciuri(indiferent de competiție)este trecut pe linia moartă…

Comentezi?